Breaking news

Dunărea inundă orașul Galați

loading...

Nivel record al Dunării la Galaţi. Vineri dimineaţă,  nivelul Dunării era de  661 de centimetri, cotă care nu a mai fost atinsă niciodată în zonă de fluviu, iar debitul apei este de 16.600 de metri cubi pe secundă, conform Mediafax.

inundatii-dunare-galati-florin-novacAutorităţile locale au dispus realizarea unor diguri de protecţie din saci umpluţi cu nisip, pentru protejarea cartierului gălăţean Valea Oraşului. Dacă Dunărea ar inunda cartierul, aproximativ 7.000 de oameni ar fi în situaţia de a fi evacuaţi.

Circulaţia bacurilor de pe malul gălăţean pe cel tulcean, în localitatea I C Brătianu a fost suspendată încă de joi, în cazul transbordării autovehiculelor de mare tonaj şi a celor uşoare, fiind menţinută însă circulaţia bacurilor pentru pasageri, din patru în patru ore. Pe malul tulcean apa este atât de mare încât pasagerii sunt preluaţi de pe bac în căruţele localnicilor şi duşi pînă pe uscat.

Râul Siret pune probleme şi în cartierul gălăţean Barboşi, unde s-au construit deja diguri din saci cu nisip. De asemenea, infiltraţii în digurile de protecţie de pe Siret au apărut şi în localităţile Nămoloasa (Corbul Vechi), Iveşti (Buceşti), Piscu, Tudor Vladimirescu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata