Breaking news

Dumitru Sechelariu, fot primar al Bacăului a decedat într-o clinică din Viena

loading...

Fostul primar al Bacăului, Dumitru Sechelariu a murit sâmbătă dimineaţă, la clinica AKH din Viena, din cauza cancerului la plămâni care s-a extins și la coloană.

dumitru sechelariuDumitru Sechelariu s-a stins din viață pe patul de spital al clinicii vieneze după ce pe 2 februarie, fostul primar al Bacăului, a fost adus la Spitalul Floreasca, prin transfer de la Spitalul Clinic de Urgenţă “Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iaşi.

Sechelariu fusese internat în spitalul ieşean în 31 ianuarie, cu afecţiuni la coloana vertebrală, fiind în imposibilitatea de a se deplasa, potrivit unor surse medicale.

Politician de marcă al PSD, dar şi al PNG, Dumitru Sechelariu a fost şi preşedinte al echipei FCM Bacău. A avut probleme cu legea şi a fost cercetat în mai multe dosare de corupţie.

În februarie 2010, fostul primar Dumitru Sechelariu a fost supus unei intervenţii chirurgicale la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, după ce a suferit un preinfarct. După câteva zile, Dumitru Sechelariu a fost reţinut de procurorii DNA într-un caz de corupţie, în aceeaşi zi făcându-i-se rău şi ajungând la Spitalul Judeţean Bacău, unde a fost internat sub pază.

Dumitru Sechelariu a fost primar al Bacăului, din partea PSD, în perioada 1996-2004.

Şi la vremea respectivă, la două zile după ce a fost încarcerat, lui Sechelariu i s-a făcut rău, acuzând dureri puternice în piept şi fiind dus la Spitalul Universitar din Bucureşti.

Bolnav şi obosit de lupta continuă pentru dobândirea unui statut social, Dumitru Sechelariu vorbea despre moarte încă de acum un an şi jumătate, când făcea, la TV Bacău, o declaraţie-testament care trăda o mare dezamăgire: Când mă îngropaţi, să mă îngropaţi în picioare, cu mâinile afară, ca pe Alexandru Macedon. Să se vadă că n-am luat nimic cu mine. Când am să mor, şi duşmanii mei mă vor respecta. Sunt convins de asta. Dar să mă vadă mort.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata