Breaking news

Dumitru Bucșaru, afaceristul lui Băsescu, reținut pentru bancrută frauduloasă şi distrugere

loading...

Dumitru Bucşaru, unul din marii afaceriști ai lui Băsescu, care a devalizat CFR, a fost reţinut joi seară de procurori pentru 24 de ore, fiind acuzat de bancrută frauduloasă şi distrugere, prejudiciul fiind estimat la 1,5 milioane de lei.

basescu - dumitru bucsaruDupă Popoviciu, Umbrărescu și Nelu Iordache, a venit rândul lui Dumitru Bucșaru să fie reținut de procurori. Toți cei patru oameni de afaceri, apropiați lui Băsescu, au devalizat statul român, cu complicitatea lui Băsescu.

Dumitru Bucşaru, fostul patron al clubului Unirea Urziceni, un apropiat al lui Traian Băsescu şi al Elenei Udrea, a fost reținut de procurori pe motiv că acesta ar fi distrus Complexul Imobiliar Green City.

După intrarea în insolvenţă a societăţii Green City, controlată de omul de afaceri, Bucșaru ar fi luat din apartamentele din complexul imobiliar, care erau utilate complet, mobila şi centralele termice, pentru a nu le preda lichidatorului juridicar.

“Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013-2014, persoanele în cauză ar fi contractat un credit bancar, în valoare de 30.000.000 de euro, pentru construirea unui complex de locuinţe în localitatea 1 Decembrie, judeţul Ilfov, iar după ce au intrat în insolvenţă, ar fi înstrăinat activele, prezentând evidenţe contabile nereale lichidatorului judiciar”, a precizat IPJ Ilfov.

Prejudiciul produs în acest mod a fost estimat, până în prezent, la 1,5 milioane de lei.

Percheziţiile au fost făcute de 65 de poliţişti de la IPJ Ilfov, sub coordonarea Parchetului Judecătoriei Cornetu.

Green City este un ansamblu rezidenţial dezvoltat pe un teren de 120 de hectare, dintre care 24 de hectare sunt ocupate de pădure şi spaţii verzi. Complexul cuprinde case formate din parter şi un etaj, cu suprafeţe utile de 118 metri pătraţi şi 110 metri pătraţi de curte, având preţuri pornind de la 120.000 de euro (TVA inclusă) pentru casele cu finisaje “basic” (fără faianţă şi gresie în băi sau parchet laminat în living, dormitoare şi pe holul de la etaj) şi de 136.000 de euro (TVA inclusă) pentru vilele cu finisaje “standard +”. În cadrul proiectului au fost dezvoltate şi un supermarket, o grădiniţă de stat, cabinet medical şi stomatologic, farmacie, restaurant şi locuri de joacă pentru copii.

Green City Construct este controlată de Dumitru Bucşaru şi de fiica acestuia, Iuliana Zenaida Bucşaru, prin intermediul firmelor Valahorum, Perfect City şi Comaico, potrivit datelor din 2011 de la Registrul Comerţului.

În 2005, în presă a apărut un memoriu al lui Bucşaru în care-i spunea preşedintelui Băsescu că firma lui  Art Construcţii 92 SA  avea  de recuperat un prejudiciu de aproape 111 miliarde de lei vechi de la CFR, pentru lucrări executate şi neplătite.

În baza acestui memoriu, Băsescu a intervenit la Ministerul Transporturilor pentru Bucşaru.
Traian Băsescu a pus şi o rezoluţie pe memoriu: “Dl Ministru Dobre, rog analizaţi şi rezolvare legală”, şi l-a înaintat Ministerului Transporturilor, condus în acea vreme de democratul Gheorghe Dobre.
Ulterior, Băsescu a declarat că nu a intervenit niciodată pentru afacerile cuiva, iar dacă a făcut intervenţii le-a făcut instituţional.

 

loading...
1 Comentariu
  1. Stanciu spune

    Nu este nimic rau daca romani cumpara pamint rominesc.Terminati cu birfa de doi bani.Darti renta viagera la romini care au aredat (arendat)la fermieri romini pentru capamintul rominesc sa fie folosit in iteresul rominilor.Deschideti o data ochi orbilor ca daia ati fost alesi altfel alegeam straini in parlament.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata