Breaking news

Drogații și bețivii, interzis la volan

loading...

Conform unui proiect de lege al Ministerului Sănătății, alcoolicii și drogații nu vor putea să își obțină permisul auto sau să își reînoiască actul de conducere.

scoala_soferiNici cei cu tulburări grave ale ritmului cardiac, cu afecţiuni neurologice grave, sau cei cu epilepsie sau alte tulburări subite ale stării de conştienţă, nu scapă de prevederile noilor reglementări privind șofatul.

Prevederile sunt cuprinse într-un proiect de ordin al ministrului Sănătăţii cu normele minime privind aptitudinile fizice şi mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul, potrivit directivelor Uniunii Europene.

Actul normativ aflat în dezbatere publică, dă putere comisiei de examinare să oblige candidatul să facă un examen medical de specialitate dacă suspectează că acesta ar avea o boală incompatibilă cu obţinerea permisului de conducere.

Permisele de conducere nu vor fi eliberate sau reînnoite pentru candidaţii sau şoferii care prezintă afecţiuni sau anormalităţi ale aparatului locomotor ce fac periculoasă conducerea unui autovehicul.

În cazul persoanelor cu epilepsie, trebuie să treacă o perioadă de 10 ani fără crize şi fără administrarea unui tratament medicamentos antiepileptic pentru a obţine un permis auto categoria 1.

Examenul pentru obţinerea permisului auto va fi schimbat, proiectul de lege care vizează modificarea normelor de desfăşurare a acestuia fiind supus dezbaterii publice de către Ministerul Administraţiei şi Internelor .

Conform proiectului de ordin privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere, proba teoretică şi practică vor fi susţinute în zile diferite.

Candidaţii la şoferie vor avea de susţinut examenul de probă practică în trei etape, respectiv zile. Astfel, pentru a obţine permisul de conducere, doritorii vor fi obligaţi să îşi dovedească aptitudinile în localitate, în afara localităţii şi pe timp de noapte.

Acum examenul pentru obţinerea permisului de conducere auto se desfăşoară în două faze: o probă teoretică şi una practică. Cele două trebuie susţinute, obligatoriu, în zile diferite. Aşadar, în viitorul apropiat, examenul auto va dura 4 zile.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata