Breaking news

Dragostea la români durează trei ani?!?

loading...

Conform unui sondaj online, s-a constatat că mai mult de o treime dintre internauţii români au experimentat dragostea la prima vedere ultima dată când s-au îndrăgostit, bărbaţii având tendinţa de a se îndrăgosti mai des la prima vedere decât femeile.

tineri-indragostitiDacă vreţi să vă îndrăgostiţi, uitaţi-vă în jur. Peste 60% dintre noi am întâlnit ultima persoană de care ne-am îndrăgostit la serviciu, la şcoală sau în cercul de prieteni. 19% dintre noi susţin că şi-au întâlnit jumătatea din întâmplare, cel mai adesea în cluburi sau la petreceri, conform ziarului Gândul. Pentru tinerii între 18-24 de ani internetul ţine locul lui Cupidon, în vreme ce pentru internauţii cu vârste peste 35 de ani recomandarea prietenilor sau a rudelor este o opţiune mai bună. Acestea sunt concluziile unui studiu online făcut de GfK România la sfârşitul lunii aprilie, pe un eşantion de 700 de voluntari cu vârste între 18-54 de ani atât din mediul urban, cât şi rural, cu o eroare de eşantionare de 3.7%.

Dragostea îi face pe internauţii români să se simtă veseli şi plini de energie, “simptome” manifestate de aproximativ 50% dintre ei. 40% dintre cei care au fost îndrăgostiţi spun că au simţit “fluturaşi în stomac”, în special femeile fiind cele care declară mai des acest lucru decât bărbaţii.

Inteligenţa şi simţul umorului îi fac pe jumătate dintre utilizatorii de internet să se îndrăgostească, urmate de bunătatea sufletească şi sinceritate. Ce ne face să ne pierdem minţile? Zâmbetul şi ochii partenerului, relevă cercetarea. Dacă pentru bărbaţi este mai important ca doamnele să aibă un parfum plăcut şi să fie îngrijite, femeile acordă atenţie frumuseţii generale şi formelor corpului celuilalt.

Când vine vorba despre cât durează sentimentul iubirii, 79% dintre români cred că zicala “Dragostea durează 3 ani” nu este reală şi sunt convinşi că dragostea durează mai mult de atât. Odată cu înaintarea în vârstă sentimentul că sunt îndrăgostiţi îşi creşte longevitatea (dacă în adolescenţă durează câteva luni, la maturitate ajunge la peste 10 ani). Peste 60% dintre cei cu vârste între 25 şi 34 sunt îndrăgostiţi în momentul de faţă, iar 40% dintre ei caută un partener cu o personalitate diferită de a lor. Internauţii s-au îndrăgostit în medie de 3 ori până acum, însă există şi un procent mic (5%) care spun că nu s-au îndrăgostit niciodată.

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    Mai bine niciodata…dragostea nu e buna de nimic,e ca o boala!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata