Breaking news

Dragnea a pus o cântăreață de muzică populară, șefă la Anticorupție, cu zero experiență

loading...

Ioana Ardelean, de profesie cântăreață de muzică populară, a fost numită de către vicepremierul Liviu Dragnea, în funcția de șefă a Serviciului Anticorupţie din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

liviu dragnea si ioana ardeleanFondurile europene atrase de România sunt verificate de către o cântăreață de muzică populară, în vârstă de 29 de ani, care are ZERO experiență în acest domeniu.

Întrebat luni, de presă, ce o recomandă pe Ioana Ardelean în funcția de șefă la Anticorupție, vicepremierul Liviu Dragnea a spus că: vocea și talentul.

După ce informația cu numirea Ioanei Ardelean la minister, a ajuns în presă, instituția a dat un comunicat de presă în care o ridică în slăvi pe cântăreața de folclor. Spunând că știe fluent engleza și că a absolvit mai multe cursuri în domeniul anticorupției.

Ioana Ardelean a urmat mai multe cursuri şi programe de instruire în domeniul integrităţii, eticii şi prevenirii corupţiei şi a participat la seminarul „Prevenirea şi lupta împotriva corupţiei în Germania”, organizat de European Academy Berlin. A colaborat cu reprezentanţii misiunilor diplomatice din România ale unor state precum Olanda, Germania, Finlanda, Suedia, Marea Britanie sau Polonia în vederea preluării la nivel naţional a modelelor de bună practică în domeniul integrităţii şi prevenirii corupţiei în serviciul public”, precizează Ministerul Administrației în comunicatul de presă, remis exclusivNEWS.ro.

După care, Ministerul ne bagă și mai mult în ceață și spune că: Structura condusă de Ioana Ardelean nu are responsabilităţi în domeniul controlului modului în care sunt utilizate fondurile europene la nivelul ministerului.  

Ioana Ardelean a absolvit Facultatea de Comunicare Socială şi Relaţii Publice, din cadru Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, Bucureşti. De asemenea, a urmat cursurile de master de comunicare interculturală organizate de Catedra Departament UNESCO, în cadrul Universităţii Bucureşti.

Vorbeşte engleză şi franceză la nivel avansat, deţinând, pentru limba engleză, Certificatul de competenţă lingvistică, din partea Cambridge Advanced English.

A îndeplinit funcţia de consilier şi specialist în comunicare la Camera Deputaţilor din Parlamentul României, la Centrul de Studii Internaţionale şi de Securitate, precum şi la societăţi din sectorul privat. Este membră a Asociaţiei Române a Profesioniştilor în Relaţii Publice, din septembrie 2006. În perioada 2006-2007 a fost şef de cabinet la Comisia de Politică Externă a Camerei Deputaţilor.

La Ministerul Dezvoltării, a ocupat funcţia de director de cabinet şi consilier personal al ministrului Eduard Hellvig. În această calitate, a primit responsabilităţi directe privind monitorizarea implementării Strategiei Naţionale Anticorupţie 2012-2015, a participat la raportările periodice din cadrul Planului Sectorial de Acţiune al MDRT şi a reprezentat instituţia la reuniunile organizare de Secretariatul Tehnic din Ministerul Justiţiei. De asemenea, a gestionat comunicarea dintre Cabinetul Ministrului şi reprezentanţii misiunilor diplomatice ale altor state în România. În acest context, Ioana Ardelean a urmat mai multe cursuri şi programe de instruire în domeniul integrităţii, eticii şi prevenirii corupţiei şi a participat la seminarul „Prevenirea şi lupta împotriva corupţiei în Germania”, organizat de European Academy Berlin.

În perioada decembrie 2012 – martie 2013, a ocupat funcţia de consilier evaluare-examinare la Direcţia de Cooperare Teritorială Europeană, din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. În această calitate, Ioana Ardelean a coordonat activităţile pentru înfiinţarea Serviciului Anticorupţie – o structură organizată la nivelul MDRAP care coordonează proiecte apreciate în ultimul Raport realizat în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare. Din martie 2013, a preluat conducerea acestui serviciu.

Așadar, în momentul în care o va sfecli cu anticorupția, Ioana Ardelean o s-o dea pe populară…că doar se pricepe.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata