Breaking news

Două noi substaţii SMURD, inaugurate la Budeşti şi Chiselet în judeţul Călăraşi

loading...

Începând de astăzi, localităţile Budeşti şi Chiselet din judeţul Călăraşi beneficiază de  Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare, structuri specializate de intervenţie, care vor funcţiona în cadrul a două subunităţi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi.

inaugurae statii smurd calarasiLa acest moment inaugural, au fost prezenţi inspectorul general al I.G.S.U., general de brigadă dr. Ioan Baş şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, doctor Raed Arafat, care s-au alăturat comenzii inspectoratului şi oficialităţilor locale şi judeţene participante la eveniment.

Cetăţenii celor două localităţi, precum şi vecinii acestora, vor beneficia de serviciile rapide şi de calitate ale paramedicilor SMURD, absolvenţi ai unui curs de specialitate privind acordarea primului ajutor medical în situaţii de urgenţă, care sunt pregătiţi să se dedice nobilei misiuni pentru care au optat, aceea a salvării vieţii semenilor lor.

Adăugăm, aşadar, astăzi, încă două echipaje la Călăraşi celor peste 230, care funcţionează în România. Este un lucru bun pentru comunitate, este  momentul în care îmi exprim încrederea că aceşti tineri vor arăta că au dobândit cunoştinţele necesare pe timpul pregătirii lor, pentru a face faţă în lupta cu secundele”, a menţionat general de brigadă dr. Ioan Baş în deschiderea festivităţii.

Fiecare din cele două substaţii are în dotare o ambulanţă SMURD (tip B2), încadrată cu 15 paramedici, deservind, în total, o populaţie de aproximativ 60.000 de locuitori.

 Au fost eforturi deosebite ca să operaţionalizăm aceste unităţi SMURD şi adresez mulţumiri tuturor celor care au făcut posibilă materializarea acestui deziderat”, a concluzionat oficialul I.G.S.U.

Substaţiile SMURD se alătură celorlalte cinci existente, deja, la nivelul judeţului Călăraşi, în cadrul subunităţilor de intervenţie de la Călăraşi, Dragalina, Lehliu Gară, Olteniţa şi Borcea.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata