Breaking news

Dosarul lui Voiculescu s-a mutat de la Înalta Curte la Tribunal, iar faptele sunt la un pas de a se prescrie

loading...

Punct ochit punct lovit. Dan Voiculescu a obținut în urma demisiei sale din Senat, mutarea dosarului de urmărire penală de la Înalta Curte la Tribunalul București, trăgând astfel de timp, ca faptele să se prescrie.

Astăzi s-a confirmat faptul că demisia lui Dan Voiculescu din senatul României a avut drept scop mutarea dosarului său de la Înalta curte și nicidecum supărarea pe faptul că i s-a respins un proiect de lege.

Vineri, Înalta Curte și-a declinat competența în privința dosarului lui Voiculescu, întrucât acesta nu mai e senator. Drept urmare, a decis ca dosarul să fie transferat la Tribunalul București, iar procurorul DNA nu a avun nicio obiecție.

În decembrie 2008, Dan Voiculescu a fost trimis în judecată alături de alte 12 persoane, în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare.

Potrivit procurorilor, prejudiciul produs în urma privatizării Institutului, se ridică la peste 60 de milioane de euro.

Voculescu este judecat, în prezent, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru: folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani, ambele în formă continuată.

Însă, odată cu renunțarea la funcția de senator, în data de 25 iunie 2012, dosarul nu mai este de competența Înaltei Curți, astfel că acesta se va trimite la Tribunalul București.

Demisia lui Voiculescu survine fix cu patru zile înainte de termenul d ejudecată stabilit la Înalta Curte, de pe 29 iunie 2012.

Mutarea dosarului la Tribunalul București va duce la tergiversarea și contestarea multor probe și expertize din dosar fapt ce va duce ca faptele de care este incriminat Voculescu să se prescrie în anul 2013.

 

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata