Breaking news

Dosarul lui Dragnea se judecă mai repede cu trei luni, la cererea DNA

loading...

La cererea DNA, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis preschimbarea termenului de judecată în dosarul în care vicepremierul Liviu Dragnea este acuzat de fraudarea referendumului de demitere a lui Băsescu.

liviu dragneaÎnalta Curte a decis vineri ca primul termen de judecată în dosarul lui Dragnea să fie pe 15 noiembrie 2013, față de 18 februarie 2014, așa cum stabilise anterior.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 7 octombrie 2013, alături de alte 74 de persoane, pentru folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării și desfășurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influența și autoritatea sa în partid în scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianța politică din care făcea parte formațiunea reprezentată de inculpat, și anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obținute în alte condiții decât cele legale.

În acest sens, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influență în virtutea funcției pe care o deținea, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

În paralel, el a coordonat un sistem informatic complex, prin intermediul căruia a transmis mesaje, ordine și recomandări legate de stimularea participării cetățenilor la vot prin mijloace interzise de lege, către coordonatorii județeni de campanie/primarii/activiștii de partid.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata