Breaking news

Dosare penale pentru ungurii huligani care au devastat Capitala

loading...

Jandarmeira Română a anunțat sâmbătă, că 50 de suporteri unguri sunt acuzaţi de fapte penale după haosul provocat vineri în Bucureşti, înainte de meciul de fotbal România-Ungaria.

unguri huliganiPlouă cu dosare penale al adresa suporterilor unguri după actele de vandalism produse vineri în București. Mircea Olaru, şeful Jandarmeriei române, a anunțat că 50 de suporteri unguri s-au ales cu dosare penale iar alții 16 au primit interdicţie şi nu mai au voie să intre pe stadioanele româneşti.

”Doi jandarmi au fost răniţi, unul la umăr, în Centrul Civic, a părăsit deja spitalul, al doilea are un traumatism facial mai grav, este la Spitalul Pantelimon, după ce a aruncat un membru al galeriei o piatră. (…) Încă de la coborârea din tren, fanii unguri au folosit elemente pirotehnice excesiv. Am reţinut 16 persoane din rândul cetăţenilor maghiari, au primit interdicţie un an de zile de a participa la astfel de evenimente competiţiile şi jocurile sportive”, a declarat Mircea Olaru.

În uma altercațiilor dintre maghiari și jandarmi, 62 de persoane au fost reținute și duse la secţia de poliţie.

Fanii unguri, care nu au fost verificaţi la intrarea în ţară, aveau foarte multe materiale pirotehnice asupra lor.

Mircea Olaru a mai spus că au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale în cuantum total de 7300 de lei, pentru provocare şi participare la scandal, aruncarea cu obiecte în direcţia altor persoane, nerespectarea măsurilor de ordine pentru desfăşurarea manifestărilor sportive şi pentru aducerea de ameninţări la adresa forţelor de ordine.

Jandarmii au fost nevoiți ca vineri seară să evacueze suporterii de la peluza 2, din cauza atitudinii ostile a ungurilor dar și a suporterilor români.

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Capitalei, dintre cele 62 de persoane reţinute, 16 au fost conduse la sediul poliţiei TF, 45 la Secţia 12 Poliţie şi una la sediul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata