Breaking news

Dorin Cocoș și fiul său Alin Cocoș, arestați preventiv pentru 30 de zile

loading...

Omul de afaceri Dorin Cocoș și fiul acestuia, Alin Cocoș au fost arestați preventiv, sâmbătă, pentru 30 de zile în baza unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Dorin Cocoș, aflat deja în stare de arest preventiv în dosarul șpăgii Microsoft, a primit mandat de arest și pentru șpaga luată în dosarul ANRP, privind despăgubirile ilegale. Tot în același dosar a fost arestat și fiul său.

dorin cocos si alin cocosDorin Cocoș este acuzat în noul dosar, de trafic de influență și dare de mită. DNA spune că pentru traficul de influență efectuat la ANRP pentru urgentarea acordării unor despăgubiri către omul lui Udrea, Gheorghe Stelian, Cocoș ar fi încasat 16 milioane de euro, șapgă.

”În perioada ianuarie 2011 – 2012, inculpatul Cocoș Dorin a promis, pretins și primit, de la beneficiarul unor drepturi litigioase, suma totală de 16 milioane euro, în tranșe, în schimbul influenței exercitate asupra a doi membri ai Comisiei Centrale a ANRP: Bica Alina Mihaela și Diacomatu Sergiu (trimis în judecată în alt dosar) pentru asigurarea soluționării a două dosare de despăgubire, dintre care unul cu nr. 22714/FFCC (prin care, valoarea unui teren în suprafață peste 13 hectare a fost stabilită la suma de 377.282.300 lei). Pentru urgentarea soluționării dosarului de despăgubire cu numărul de mai sus, conform interesului persoanei beneficiare, inculpatul Cocoș Dorin a dat foloase, sub forma unei cote dintr-un teren situat în localitatea Snagov, județul Ilfov, în suprafață de 4425 metri pătrați, inculpatei Bica Alina Mihaela”, se arată în rechizitoriul DNA.

Fiul său, Alin Cocoș este acuzat de DNA de dare de mită și trafic de influență.

”La data de 15 martie 2011, Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, din care a făcut parte printre alţii şi inculpata Bica Alina Mihaela, a aprobat cu încălcarea prevederilor art. 16 alin. 7 din Legea nr. 247/2005, privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsuri adiacente, raportul de evaluare corespunzător dosarului nr. 22714/FFCC, prin care, valoarea unui teren în suprafaţă de 130 535mp (peste 13 hectare) a fost stabilită la suma de 377.282.300 lei. În procedura soluţionării dosarului de despăgubire, prin raportul de evaluare, valoarea terenului a fost stabilită la suma de 377.282.300 lei. Având în vedere că raportul de evaluare, în sine, nu rezolva problema despăgubirii dacă nu era validat de comisie, beneficiarul drepturilor litigioase, motivat şi de valoarea uriaşă a sumei pe care urma să o primească, a acceptat solicitarea inculpatului Cocoş Alin de a cesiona 25% din drepturile de despăgubire la 3 persoane, indicate de acesta, în schimbul susţinerii cauzei sale la Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor”, se arată în rechizitoriul DNA.

În acest demers, s-a implicat şi inculpatul Mihăilescu Ionuţ Florin, un apropiat al lui Cocoş Alin, care a intermediat relaţia cu inculpata Bica Alina Mihaela, pentru rezolvarea favorabilă a dosarului de despăgubire respectiv.
Astfel, urmare influenţei exercitate de către inculpaţii Cocoş Alin şi Mihăilescu Ionuţ Florin asupra inculpatei Bica Alina Mihaela, la data de 15.03.2011 Comisia Centrală de Stabilirea Despăgubirilor a validat în favoarea beneficiarului suma de 377.282.300 lei.

În schimbul influenţei realizate, inculpata Bica Alina Mihaela a primit o cotă parte, egală cu a inculpatului Mihăilescu Ionuţ Florin, dintr-un teren situat în localitatea Snagov, judeţul Ilfov, în suprafaţă de 4425 metri pătraţi, ce aparţinea unei rude de-a inculpatului Cocoş Alin.

Transmiterea dreptului de proprietate a fost realizată cu sprijinul inculpaţilor Cocoş Alin şi Mihăilescu Ionuţ Florin, prin tranzacţii succesive şi persoane interpuse.

Alături de Dorin Cocoș și Alin Cocoș au mai fost arestați și Alina Bica și Mihăilescu Ionuţ Florin.

Decizia de azi nu este însă definitivă, ea poate fi atacată cu recurs tot la Înalta Curte.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata