Breaking news

Dorel Gheorghe Benu, directorul APIA București, ridicat de DNA

loading...

Dorel Gheorghe Benu, directorul APIA București, a fost ridicat miercuri dimineață de către procurorii DNA și dus la audieri la sediul din Suceava, fiind suspectat de fapte de corupție.

apia - dnaPoliţiştii au descins miercuri dimineață, împreună cu procurorii anticorupție, în Bucureşti şi în judeţele Suceava şi Dâmboviţa, din care cinci sunt la sediile unor instituţii publice şi firme. Perchezițiile se fac într-un dosar în care există suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție de către funcționari publici, cu funcții de conducere în plan local și oameni de afaceri. În cursul dimineții de 04 iunie 2014, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 13 locații situate în municipiul București, județele Suceava și Dâmbovița, din care 5 sunt sediile unor instituții publice și persoane juridice”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Ancheta vizează și sediul central al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură din Bucureşti, precum şi la sediul APIA din Suceava. Sunt căutate mai multe persoane de la Direcţia Sanitar-Veterinară şi un avocat.

În 14 august 2013, procurorii DNA i-au reţinut pe directorul general adjunct al APIA, Aurel Pană, şi pe Mugur George Voinea, membru PC şi director al unei firme.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Aurel Pană, director general adjunct al APIA şi preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor pentru achiziţia de ulei în cadrul programului PEAD 2013, a fost reţinut pentru luare de mită şi trafic de influenţă, iar Mugur George Voinea, director la SC Evalserv Standard SRL, pentru trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, pe 7 martie 2014, ca fostul director general adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Aurel Pană să stea 30 de zile în arest la domiciliu. Decizia instanţei este definitivă şi a înlocuit măsura arestului preventiv.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata