Breaking news

Doi români au fost răniţi în atentatul terorist de la Barcelona

loading...

Doi români au fost răniţi în atentatul terorist produs joi, pe o stradă din Barcelona. Românii au fost spitalizaţi iar starea lor este stabilă, informează Ministerul Afacerilor Externe.

atentat terorist barcelonaMinisterul Afacerilor Externe transmite că, în urma demersurilor întreprinse sub coordonarea Celulei de criză a MAE, convocată din dispoziția ministrului afacerilor externe, au fost identificaţi doi cetățeni români printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona.

Potrivit ultimelor informaţii obţinute de către Ambasada României la Madrid şi Consulatul General al României la Barcelona, printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona a fost identificată o a doua victimă de cetăţenie română. Aceasta a fost transportată și internată la un spital din regiune pentru îngrijiri medicale de specialitate, starea sa actuală fiind stabilă. Reprezentanții Consulatului General al României la Barcelona urmează să se deplaseze la spitalul în care cetățenii români răniți sunt internați, se arată în comunicatul de presă al MAE, remis exclusivNEWS.ro.

O furgonetă a intrat joi pe artera Rambla din Barcelona și a parcurs circa 600 de metri printre pietoni, apoi s-a izbit de un chioșc, iar șoferul a fugit. Autoritățile consideră că este vorba despre un act terorist.

Poliția spaniolă a anunțat că a arestat un suspect după atentat. Bilanțul atacului este de 13 morți și cel puțin 100 de răniți.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata