Breaking news

Doi polițiști sunt cercetați penal pentru că au luat de la un pădurar, bani și țigări

loading...

Direcția Generală Anticorupție din Bihor a început cercetarea penală a doi polițiști care au luat drept mită, bani și țigări de la un pădurat, care făcea contrabandă cu țigări.

masina politiePe 11 noiembrie 2014, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Bihor, cu sprijinul unei echipe de intervenție din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bihor, în baza ordonanţei de delegare emise de procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au efectuat două percheziţii domiciliare la locuinţa unui agent din cadrul Poliției Municipiului Marghita și la cea a unui cetățean cunoscut cu antecedente penale, implicat în traficul ilegal de țigări. Totodată, a fost efectuată o percheziție a autoturismului utilizat de polițist și au fost puse în executare două mandate de aducere a suspecților la sediul parchetului.

”Din actele de urmărire penală efectuate de lucrătorii de poliţie judiciară ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Bihor delegați în cauză, urmare a denunțului formulat în data de 21.10.2014 la sediul S.J.A. Bihor de un pădurar, s-a stabilit că, la data de 20.10.2014, după ce denunțătorul a cumpărat cantitatea de 10 cartușe țigări netimbrate de la cetățeanul cunoscut cu antecedente penale, a fost oprit în trafic de către agent. Polițistul, constatând că denunțătorul transporta pachete de țigări netimbrate, pentru a nu lua măsurile legale care se impun într-o astfel de situație, i-a pretins și a primit toți banii pe care denunțătorul îi avea asupra sa, respectiv suma de 1.500 lei precum și cele 10 cartușe de țigări aflate în autoturism. În ziua următoare, denunțătorul s-a prezentat la comandantul Poliției Municipiului Marghita căruia i-a adus la cunoștință cele întâmplate, acesta îndrumându-l să formuleze un denunț la D.G.A. Prin ordonanţa procurorului desemnat în cauză s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de polițist pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, prev. de art. 289  alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 7 alin. 1 lit. c din Legea nr. 78/2000 și față de persoana implicată în traficul cu țigări pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă și complicitate la luare de mită, prev. de art. 270 alin. 3 din Legea 86/2006 și art. 48 rap. la art. 289 alin. 1 Cod penal. De asemenea, au fost extinse cercetările față de un alt agent de poliție din cadrul  Poliției Municipiului Marghita pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului, prev. de art. 269 alin. 1 Cod penal, constând în aceea că i-ar fi adus la cunoștință colegului său faptul că pădurarul a formulat un denunț împotriva sa la D.G.A., recomandându-i totodată să nu mai vorbească la telefon”, se arată în comunicatul de presă al DGA, remis exclusivNEWS.ro.

După audierile efectuate la sediul parchetului, cei doi suspecți au fost reţinuți pentru o durată de 24 de ore, urmând să fie prezentați astăzi Tribunalului Bihor, cu propunere de arestare preventivă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata