Breaking news

Doi poliţişti de frontieră, reţinuţi pentru fapte de corupţie

loading...

Ofițerii DGA au dispus reținerea a doi polițiști de frontieră și a altor trei persoane pentru 24 de ore, fiind acuzați de mai multe fapte de corupție în formă continuată.

costum_protectie_detasament_interventieCei cinci bărbați, printre care și doi polițiști de frontieră au fost reținuți  luni 19 iulie, de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad, în colaborare cu Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a dispus, reţinerea pentru 24 de ore fiind acuzați de trafic de influenţă în formă continuată,  instigare la dare de mită în formă continuată, complicitate la dare de mită precum și complicitate la trecerea ilegală a frontierei în formă continuată.

Arestarea celor cinci bărbați s-a produs după ce  ofițerii DGA s-a realizat după o anchetă complexă ce a durat 4 luni. Cei trei bărbați arestați au racolat şi îndrumat mai multe persoane în scopul trecerii frauduloase a frontierei prin P.T.F. Nădlac şi Turnu, cu sprijinul unor agenţi de frontieră cărora le-au oferit diverse sume de bani.

Erau abordate, în mod frecvent, de persoane, ce nu îndeplinesc condiţiile legale pentru a ieşi din ţară. Acestea, le solicitau învinuiţilor să le ajute să treacă ilegal frontiera de stat a României şi să ajungă în Ungaria. Cei doi învinuiţi promiteau persoanelor interesate că le pot ajuta, solicitându-le în schimb sume de bani, care urmau să fie oferite agenţilor poliţiei de frontieră pentru a le permite ieşirea din ţară.

Cei cinci  învinuiţi urmează să fie prezentaţi în cursul zilei de astăzi, Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata