Breaking news

Doi inspectori şi un profesor, săltaţi de procurori la Arad, acuzați că au luat șapgă la BAC

loading...

Scandal uriaș la Arad înainte cu câteva ore de debutul examenului de Bacalaureat. Doi inspectori şcolari şi un profesor au fost săltaţi de procurorii arădeni, sub acuzația că ar fi luat 10.000 de euro pentru a aranja examenele.

taxa bacInspectorul Școlar Mihai Spânu a fost reținut de procurorii de pe lângă Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad sub acuzația de luare de mită și trafic de influență. Iar Ministrul Remus Pricopie l-a demis din funcție.

În urma percheziției locuințelor,  procurorii au găsit în locaţia unde inspectorul şcolar adjunct ţinea meditaţiile, în jur de zece de mii de euro şi liste cu numele elevilor care urmau să fie ajutaţi.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad au monitorizat activitățile de colectare a banilor, pentru dovedirea faptelor fiind introduși investigatori pe post de părinți care vroiau să se asigure că nu vor avea probleme copii la Bac.

Conform primelor informații,  prețurile începeau de la 300 de euro pentru nota 6 și creșteau cu câte 50 – 100 euro pentru fiecare punct în plus.

Aproape 144.000 de absolvenți de liceu vor susţine azi, proba scrisă la limba română.   Examenul continuă mâine cu proba obligatorie la limba maternă, iar miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie.

Ultimul test al examenului de Bacalaureat din acest an va avea loc pe 4 iulie, când absolvenţii vor da proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele vor fi afişate pe 7 iulie, pînă la ora 12, şi tot în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile, care urmează a fi soluţionate până pe 10 iulie. Rezultatele finale la contestații vor fi făcute publice pe 11 iulie.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata