Breaking news

DNA o ia peste bot. Înalta Curte a decis ca deputatul Coman Gheorghe să fie cercetat în libertate

loading...

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis vineri ca deputatul Coman Gheorghe, acuzat de DNA de luare de mită, să fie cercetat penal în stare de libertate, dar cu interdicția de a nu părăsi țara.

coman gheorghe - inalta curteLa câteva ore de când plenul Camerei Deputaților a încuviințat prin vot reținerea și arestarea lui Coman Gheorghe, DNA a făcut o cerere către Înalta Curte pentru arestarea deputatului.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploiești au solicitat arestarea preventivă a inculpatului COMAN GHEORGHE, deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Buzău a unui partid, în prezent suspendat din această funcție, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de folosire a influenței de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Solicitarea arestării preventive a inculpatului COMAN GHEORGHE survine ca urmare a faptului că, la data de 27.12.2013, în plenul Camerei Deputaților s-a votat încuviințarea cererii de arestare preventivă a acestuia, cerere formulată de unitatea respectivă de parchet. Dosarul a fost trimis Înaltei Curți de Casație și Justiție, pentru a se pronunța asupra propunerii de arestare preventivă a inculpatului COMAN GHEORGHE, pentru o perioadă de 30 de zile”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Numai că Înalta Curte le-a dejucat planurile procurorilor DNA, considerând că nu sunt motive temeinice pentru ca deputatul șpăgar să stea în arest preventiv. Astfel că a decis doar o interdicție de a nu părăsi țara.

La auzul deciziei completului de trei judecători de la Curtea Supremă, DNA a făcut recurs. Acesta se va judeca de un complet de cinci judecători de la Înalta Curte.

Coman Gheorghe este acuzat de procurorii DNA că ar fi luat suma de 3140 lei de la șeful DSVSA Buzău cu promisiunea de a-l menține în funcției prin trafic de influență în Partidul Conservator.

Însă ciudată este suma de 3140 lei pe care DNA susține că deputatul ar fi primit-o de la denunțător. Cum este oare posibil să primești o astfel de sumă. În tot timpul, în cazuri de luare de mită sumele sunt rotunde, 3000, 4000, 5000, nicidecum 3140 lei.

Deputatul Coman Gheorghe a declarat presei că el nu a luat niciun ban și că este nevinovat.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata