Breaking news

DNA i-a fabricat încă un dosar penal Marianei Rarinca

loading...

Procurorii DNA se țin de capul Marianei Rarinca și o vor cu orice preț în spatele gratiilor. După ce a fost achitată de Curtea de Apel București în dosarul de șantaj intentat de Livia Stanciu, DNA i-a fabricat femeii încă un dosar penal.

mariana rarinca - dnaDNA vrea cu orice preț să o distrugă pe Mariana Rarinca pentru că și-a permis să-și ceară banii de la Livia Stanciu.

Achitarea din 20 mai 2015 de la Curtea de Apel București i-a atras Marianei Rarinca încă un dosar penal instrumentat tot de DNA, deși femeia nu este nici funcționar public, nici demnitar și astfel nu este de competența procurorilor lui Kovesi, o astfel de speță.

Însă ordinul a fost dat pe unitate: execuție rapidă a Marianei Rarinca!!!

Procurorii Carmen Damian şi Iulian Păncescu care au trimis- după gratii în dosarul de șantaj, au disjuns din dosar o altă cauză privind presupuse infracţiuni de fals în înscrisuri, pe care au declinat-o către Parchetul Judecătoriei Galaţi, scrie Jurnalul Național.

La data de 9 octombrie 2014, procurorii DNA au pus în executare trei mandate de percheziţie. Una din aceste percheziţii a avut loc la locuinţa Marianei Rarinca, din Galaţi, anchetatorii căutând orice probă, indiciu sau înscris care să conducă la incriminarea acesteia în dosarul de șantaj. Procurorii au ridicat, printre altele, două înscrisuri reprezentând două antecontracte de vânzare-cumpărare a unui imobil din Galaţi şi o încheiere a Secţiei Civile a Judecătoriei Galaţi. Este vorba, spun anchetatorii în rechizitoriu, de „antecontract de vânzare-cumpărare din data de 11.11.2009, încheiat între Rarinca Mariana şi Moise Dumitru” şi de „două variante ale aceluiaşi antecontract de vânzare-cumpărare încheiat între Rarinca Mariana şi Moise Dumitru la 5.07.2010”.

În baza acestor înscrisuri, cei doi procurori puşi, practic, să o distrugă pe Mariana Rarinca au dispus împotriva acesteia începerea urmăririi penale pentru trei infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi pentru o infracţiune de participaţie improprie la abuz în serviciu.

Carmen Damian şi Iulian Păncescu fac referire la Sentinţa Civilă nr. 5096 din 19 mai 2014 a Judecătoriei Galaţi, din care rezultă că Mariana Rarinca a formulat o cerere de chemare în judecată, solicitând rezilierea antecontractului de vânzare-cumpărare încheiat cu Moise Dumitru şi obligarea acestuia la plata sumei de… 20.000 de euro. Suma era compusă din 10.000 de euro, achitată de Mariana Rarinca în temeiul promisiunii de vânzare-cumpărare a unui imobil, şi alţi 10.000 de euro reprezentând penalitatea la care s-a obligat promitentul vânzător Moise Dumitru în temeiul aceluiaşi contract.

Mariana Rarinca a depus la dosar antecontractul de vânzare-cumpărare încheiat în 5 iulie 2010, în două variante, diferite în ceea ce priveşte data până la care contractul de vânzare-cumpărare trebuia încheiat, susţinând că Moise Dumitru a semnat cele două înscrisuri la interval de o lună între ele.

Mariana Rarinca a pierdut, la fond, procesul cu Moise Dumitru la data de 19 mai 2014. Însă exista calea recursului, pe care Mariana Rarinca şi-a exercitat-o. La momentul la care procurorii au pus-o sub acuzare în acest dosar, procesul civil nu era încă finalizat.

Căutând neapărat să o înfunde pe Rarinca pentru că şi-a permis să-i ceară Liviei Stanciu să îşi achite datoriile restante, procurorii DNA susţin că, „cu toate acestea, ca urmare a percheziţiei domiciliare la locuința inculpatei, a fost identificată o a treia variantă a aceluiaşi antecontract, datată 11.11.2009, iar din cuprinsul acesteia rezultă că Moise Dumitru a primit suma de 10.000 de euro la 11.11.2009”.

Moise Dumitru nu a recunoscut încheierea antecontractului și primirea banilor şi semnarea înscrisurilor din 5 iulie 2010. Însă, Judecătoria Galaţi a solicitat Institutului Naţional de Expertize Criminalistice realizarea unei expertize criminalistice prin care să se stabilească dacă semnătura exprimată în antecontractul de vânzare-cumpărare încheiat la data de 5.07.2010 aparţine pârâtului Moise Dumitru.

La data de 20 martie 2014, INEC, prin expertul criminalist autorizat Anca Beleagă, a întocmit raportul de expertiză nr. 115, ale cărui concluzii susţin fără echivoc următoarele: „Semnăturile date pe numele «Moise Dumitru» pe antecontractul de vânzare-cumpărare încheiat la data de 05.07.2010 cu termen limită de plată 15.08.2010 şi pe antecontractul de vânzare-cumpărare încheiat la data de 05.07.2010 cu termen limită de plată 15.09.2010 au fost trasate de titularul acestora, numitul Moise Dumitru”.

Astfel că infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, fabricată de DNA, declinată Parchetului Galaţi, nu există. Însă, DNA vrea să o bage la închisoare pe Mariana Rarinca cu orice preț.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata