Breaking news

DNA: Dialogul din Gazeta Sporturilor este fictiv. Tolontan infirmă.

loading...

Procurorii anti-corupţie susţin că articolele  apărute astăzi în Evenimentul Zilei şi Gazeta Sporturilor (GSP), care invocă mai multe dialoguri între Monica Iacob Ridzi şi angajaţi ai Ministerului Tineretului şi Sportului, nu se regăsesc printre probele aflate la dosar. Mai mult, procurorii afirmă că dialogul dintre anchetatorii DNA şi persoanele cercetate, dat publicităţii azi de GSP, este fictiv. În schimb, Cătălin Tolontan, redactor la GSP, afirmă că dialogurile sunt 100% reale, fiind înregistrate audio-video.

BALTHAZAR - CNSAS“În cursul lunii ianuarie 2010 nu a fost audiată nicio persoană în acest dosar (Dosarul 2 mai – n. red) iar presupusul dialog între anchetatori şi persoanele cercetate redat în articolului publicat în „Gazeta Sporturilor” este fictiv. Afirmaţiile atribuite persoanelor cercetate în dosarul nr. 147/P/2009 şi redate de către cotidianele “Gazeta Sporturilor” şi „Evenimentul Zilei” sub forma unor dialoguri sau citate (care invocă fragmente din procesele verbale de redare a convorbirilor telefonice interceptate potrivit legii) nu se regăsesc în conţinutul probelor aflate la dosar”,  transmite un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, postat astăzi pe site-ul instituţiei.

Cătălin Tolontan a reacţionat imediat la comunicatul DNA.  “Dialogurile sunt autentice 100%, există, că sunt sau nu la dosar. Convorbirile respective au fost purtate în zilele de 13-14 iulie, în biroul din Conta au fost înregistrate cu tehnologie Philips audio şi video. De altminteri ele sunt reale şi din ceea ce s-a întâmplat ulterior în proces. Faptul că nu există în dosar, nu înseamnă că ele nu există. Procurorii au discernământul de a alege probele care le folosesc”, a declarat el la Realitatea TV.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata