Breaking news

DNA cere un spor de pedeapsă de un an de zile pentru Adrian Năstase

loading...

DNA vrea ca Adrian Năstase să primească un spor de pedeapsă de un an de zile, după comasarea celor două sentinţe din dosarele “Trofeul calităţii” şi “Zambaccian”.

nastase motivare decizieProcurorul DNA a cerut, luni, în timpul ședinței de judecată de la Tribunalul Bucureşti, ca la pedeapsa lui Năstase, de patru ani de închisoare, să se adauge un spor de un an, iar acesta să execute cinci ani de închisoare.

Apărătorii fostului premier au punctat faptul că în dosarele “Trofeul calităţii” şi “Zambaccian”, condamnările au fost orientate către minimum de pedepasă pentru faptele de care Adrian Năstase a fost acuzat de procurori.

Avocaţii lui Năstase au vorbit în faţa instanţei şi despre profilul socio-moral al fostului premier, arătând că el a executat deja 266 de zile din pedeapsa de doi ani de închisoare primită în dosarul “Trofeul calităţii”, astfel că scopul pedepsei a fost îndeplinit.

Avocaţii lui Năstase au introdus, în 23 ianuarie, la Tribunalul Bucureşti, cererea de contopire a pedepselor primite de clientul lor în dosarele “Trofeul calităţii” şi “Zambaccian”, de doi ani şi, respectiv, patru ani de închisoare cu executare.

Înalta Curte i-a condamnat în 6 ianuarie, în dosarul Zambaccian, pe Adrian Năstase la patru ani de închisoare cu executare, pe soţia acestuia, Dana Năstase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, la patru ani cu executare. Adrian Năstase a fost încarcerat în aceeaşi zi.

Fostul premier ar putea să execute mai puţin de un an de închisoare, după condamnarea la patru ani în dosarul “Zambaccian”, el putând cere eliberarea condiţionată după 16 luni, din care i-ar putea fi scăzute cele opt luni de detenţie din dosarul “Trofeul calităţii”.

Tribunalul București va anunța o decizie finală în acest caz pe data de 8 mai 2014.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata