Breaking news

DNA cere din nou arestarea lui Dorin Cocoș și a Aline Bica, în dosarul despăgubirilor ilegale

loading...

Procurorii DNA solicită Înaltei Curți, arestarea omului de afaceri, Dorin Cocoș, și a Alinei Bica, privind despăgubirile ilegale de la ANRP. Aflat în arest preventiv din 29 octombrie 2014, în dosarul șpăgii Microsoft, Dorin Cocoș este acuzat de DNA că ar fi luat șpagă 16 milioane de euro în dosarul ANRP.

alina bica - dorin cocos - dnaProcurorii DNA – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 30 ianuarie 2015, a inculpatului COCOȘ DORIN, acuzat de trafic de influență și dare de mită.

Inculpații COCOȘ DORIN și BICA ALINA MIHAELA (arestată preventiv într-un alt dosar pentru infracțiuni similare), la data faptelor membră a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul A.N.R.P., sunt prezentați, la data de 30 ianuarie 2015, la Înalta Curte de Casație și Justiție, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, alături de COCOȘ ALIN, VIDEANU ADRIEAN și MIHĂILESCU IONUȚ FLORIAN.

La data de 29 ianuarie 2015, Consiliul Superior al Magistraturii – Secția pentru Procurori a încuviințat luarea măsurii arestării preventive față de inculpata Bica Alina Mihaela.

În prezenta cauză, inculpata BICA ALINA MIHAELA este cercetată cu privire la săvârșirea infracțiunilor concurente de:
– luare de mită (2 infracțiuni),
– abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit(2 infracțiuni),
– favorizarea făptuitorului.

În ordonanța de reținere a inculpatului COCOȘ DORIN se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada ianuarie 2011 – 2012, inculpatul Cocoș Dorin a promis, pretins și primit, de la beneficiarul unor drepturi litigioase, suma totală de 16 milioane euro, în tranșe, în schimbul influenței exercitate asupra a doi membri ai Comisiei Centrale a ANRP: Bica Alina Mihaela și Diacomatu Sergiu (trimis în judecată în alt dosar) pentru asigurarea soluționării a două dosare de despăgubire, dintre care unul cu nr. 22714/FFCC (prin care, valoarea unui teren în suprafață peste 13 hectare a fost stabilită la suma de 377.282.300 lei).

Pentru urgentarea soluționării dosarului de despăgubire cu numărul de mai sus, conform interesului persoanei beneficiare, inculpatul Cocoș Dorin a dat foloase, sub forma unei cote dintr-un teren situat în localitatea Snagov, județul Ilfov, în suprafață de 4425 metri pătrați, inculpatei Bica Alina Mihaela.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata