Breaking news

DNA anchetează acoperişul de la Arena Naţională din Bucureşti

loading...

DNA s-a autosesizat în cazul scandalului iscat în jurul acoperişulu de la Naţional Arena din Bucureşti, realizaz dintr-un material care nu este omologat în România. Iar din acest motiv, acoperişul nu poate primi avizul ISU şi stadionul Naţional Arena nu poate fi utilizat pentru competiţii sportive.

national.arenaDNA anunţă că în urmă cu zece zile s-a autosesizat în cazul problemelor de avizare a acoperişului de la Naţional Arena şi a demarat o anchetă penală în acest sens.

“La data de 18 ianuarie 2016, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie s-au sesizat din oficiu şi efectuează acte de urmărire penală in rem (față de faptă) cu privire la suspiciunea săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul“, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Procurori DNA susţin că sesizarea din oficiu a avut la bază următoarele :

La începutul lunii noiembrie a anului 2015, Primăria Bucureşti a decis închiderea „Arenei Naţionale” din cauza membranei acoperişului ce ar fi fabricat dintr-un material neomologat în România. Din acest motiv, nu s-a emis aviz din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (I.S.U.).

Din datele existente, rezultă că proiectul prevedea edificarea unui acoperiş de tablă, fix, pentru care exista aviz I.S.U. Ulterior, proiectul a fost modificat, fără a se cunoaşte motivele care au stat la baza deciziei, prevăzându-se construcţia unui acoperiş retractabil, din alt material, aspect care impunea obţinerea unui nou aviz I.S.U.

La încheierea lucrărilor, deşi se ştia că nu este posibilă obţinerea avizului, s-a efectuat plata către constructor.

Construirea stadionului a costat 234 milioane euro, din care acoperişul a costat 84 milioane lei.

Raportat la actele procedurale ce urmează a fi efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata