Breaking news

DNA a tocat 87 de miliarde de lei în 6 luni și a rămas fără bani

loading...

Direcția Națională Anticorupție a rămas fără bani și cere acum suplimentarea bugetului pe anul 2014, din Fondul de rezervă al Guvernului României.

dna - baniÎn doar jumătate de an, DNA a tocat fabuloasa sumă de 87 de miliarde de lei vechi. Pe ce anume, doar Kovesi poate ști.

Ca să nu își închidă porțile, DNA a cerut CSM să îi suplimenteze bugetul, via Ministerul Justiției.

CSM a avizat favorabil pe 3 iulie 2014, cererea DNA privind suplimentarea bugetului, cerere pe care a trimis-o Ministerului Justiției. care la rândul său o va aduce în atenția premierului Victor Ponta.

La bilanțul DNA pe anul 2013, Kovesi spunea că instituția pe care o conduce are nevoie de mai mulți angajați, polițiști pe judiciar pe motiv că resursele umane existente nu acoperă nevoile investigative.

În replică, Procurorul general Tiberiu Niţu deși laudă DNA pentru instrumentarea dosarelor de corupţie, spune că instituția are la dispoziţie resurse umane, un buget şi condiţii mai bune de lucru decât celelalte parchete din ţară.

Procurorii de la DNA au asigurate, dacă nu condiţiile ideale de lucru, cel puţin condiţii decente, de care alţi procurori nu beneficiază şi cu şefi care au nu doar răspunderea pentru rezultate, ci şi pârghii eficiente de control. Este adevărat că DNA a funcţionat cu schemă incompletă în 2013, dar gradul de ocupare a posturilor de procurori a fost peste cel al Ministerului Public. Aţi beneficiat de sprijinul a mai mult de un lucrător de poliţie pentru fiecare procuror, de un specialist la trei procurori şi de un grefier la un procuror, ceea ce este foarte departe de situaţia din celelalte structuri ale Ministerului Public„, a declarat Tiberiu Niţu la prezentarea bilanţului DNA pe anul 2013.

Cu ocazia bilanțului, Procurorul General s-a plâns de faptul că DNA are şi un buget mai mare decât celelalte parchete din ţară.

Este adevărat că bugetul pentru 2013 a fost unul de criză, dar din totalul de 762 de milioane lei alocaţi Ministerului Public, DNA a beneficiat de 87 de milioane, adică 11,4% din totalul sumei, în condiţiile în care în cadrul DNA îşi desfăşoară activitatea 5% din procurorii Ministerului Public. Nici încărcătură pe procuror nu e una exagerată. Cifrele variază la structura centrală între 19 şi 35 de cauze soluţionate anul trecut de către un procuror şi între 11 şi 47 cauze rămase de soluţionat de fiecare procuror”, a spus Tiberiu Niţu.

Așadar DNA mai are nevoie de încă 87 de miliarde de lei vechi ca să își poată desfășura activitatea până la 31 decembrie 2014.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata