Breaking news

DNA a pus sechestru pe averea Elenei Udrea

loading...

Elena Udrea s-a ales cu sechestru pe avere, la două zile după ce a fost arestată preventiv în dosarul Gala Bute. procurorii DNA au pus sechestru asigurător pe mai multe imobile şi pe câteva milioane de lei din averea deputatului.

elena udrea - dna - baniȘi la pușcărie și cu sechestru pe avere, cu asta s-a ales Elena Udrea în doar trei zile, drept cadou de la DNA pentru bună purtare în ultimii zece ani de zile, în care, sub protecția lui Traian Băsescu, a luat șpăgi de milioane de euro.

Vineri, Elena Udrea a fost adusă la DNA pentru ca procurorii să-i aducă la cunoștință faptul că i s-a pus sechestru pe avere.

Întrebat dacă între bunurile imobile se află şi moşia de la Nana a Elenei Udrea, avocatul Marius Striblea a spus jurnaliștilor că nu a văzut ca în documentul procurorilor să fie specificat acel teren.

Întrebat dacă şi în dosarul “Microsoft” a luat o astfel de măsură, avocatul a spus că nu are cunoştinţă de o astfel de situaţie.

La DNA au fost duşi vineri, din arest, şi fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, dar şi fostul ministru al Economiei Ion Ariton, cercetat sub control judiciar.

Elena Udrea a fost arestată preventiv pe 25 februarie, în baza unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție, pentru 30 de zile, în dosarul “Gala Bute”.

Decizia nu este definitivă, avocațiii Elenei Udrea au făcut recurs, iar cererea se va judeca săptămâna viitoare, tot la Înalta Curte.

Mandatul de arestare a fost emis pentru: infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a contractelor încheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic şi UAT Borsec; infracţiunea de luare de mită în legătură cu plăţile efectuate de Compania Naţională de Investiţii către SC Consmin SA; infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni şi UAT Petroşani; infracţiunea de abuz în serviciu, în legătură cu organizarea “Galei Bute”, se arată în decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata