Breaking news

DNA a început urmărirea penală în cazul ordonanței privind migrația primarilor

loading...

DNA a început urmărirea penală în REM pentru abuz în serviciu în cazul Ordonanţei de Urgenţă care dă voie aleșilor locali să-și schimbe partidul fără să-și piardă mandatul. Procurorii au început cercetarea penală ca urmare a sesizării făcute de Klaus Iohannis la adresa vicepremierului Liviu Dragnea.

iohannis - liviu dragnea - dnaVicepremierul Liviu Dragnea este la un pas de a se alege cu un nou dosar penal la DNA. La trei zile de când preşedintele PNL, Klaus Iohannis a depus o plângere la DNA, procurorii au început deja cercetările.

Iohannis reclamă faptul că ”au fost aduse vătămări” prin OUG 55/2014 tuturor candidaţilor la alegerile prezidenţiale şi în general interesului public care vizează desfăşurarea alegerilor în condiţii de egalitate de şanse şi de legalitate.

”În fapt: În cursul lunii august 2014, numitul Dragnea Liviu Nicolae a iniţiat adoptarea unei ordonanţe de urgenţă. Procedura iniţiată de numitul Dragnea Liviu Nicolae s-a finalizat cu adoptarea OUG nr. 55/2014, care permite primarilor şi consilierilor să îşi schimbe partidul fără a-şi pierde mandatul, deschizând astfel posibilitatea racolărilor politice. Consilierii locali, primarii şi şefii consiliilor judeţene au astfel la dispoziţie 45 de zile pentru a-şi exprima în scris opţiunea pentru un partid politic, o organizaţie a minorităţilor naţionale sau să devină independenţi fără a-şi pierde mandatul. Ordonanţa de urgenţă iniţiată de numitul Dragnea Liviu Nicolae are ca unic scop sprijinirea intereselor de grup, în lipsa unei urgenţe reale şi este de natură a afecta procesul electoral, fiind de natură să conducă la susţinerea unui anume candidat”, se precizează în plângerea penală depusă de Iohannis la DNA.

În baza acestei plângeri, procurorii au început urmărirea penală “in rem”, doar cu privire la faptă, respectiv pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite.

Procurorii urmează să decidă dacă vor extinde urmărirea penală şi cu privire la persoane, iar primul pe listă este Liviu Dragnea.

Aleşii locali au la dispoziție 45 de zile pentru a decide dacă își schimbă partidul, o singură dată, fără a-și pierde însă mandatul.

Este incredibil cât de repede se pot mișca procurorii DNA când este vorba de anchetarea rivalilor lui Băsescu. Însă când este vorba de demararea cercetărilor în cauze reclamate de Curtea de Conturi sau de Guvernul României, sau în cazuri de evaziune fiscală, procurorii bagă dosarele la sertar.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata