Breaking news

Directorul adjunct al Penitenciarului Pelendava din Craiova este acuzat de abuz in serviciu

loading...

Comisarul-şef Sorinel Fulga, director adjunct în cadrul Penitenciarului “Pelendava” din Craiova, este acuzat de abuz în serviciu şi de fals în înscrisuri de către un sobordonat.

DETINUTICel din urmă, şeful Biroului Siguranţa Deţinerii şi Regim Penitenciar, susţine că Fulga a rupt un raport pe care el îl întocmise unui deţinut, ştergând apoi cu pastă corectoare înregistrarea efectuată în Registrul de evidenţă a rapoartelor de incident. Reprezentanţii Direcţiei Inspecţiei Penitenciare au demarat deja o anchetă, urmând să se stabilească dacă faptele sesizate sunt reale şi măsurile ce se impun. Este vorba despre cazul unui deţinut care a refuzat să meargă la muncă timp de două zile, motiv pentru care subcomisar Alin Nicuşor Popescu, şeful Biroului Siguranţa Deţinerii şi Regim Penitenciar (SDRP) din cadrul Penitenciarului i-a făcut un raport de incident, ulterior deţinutul tăindu-se superficial la gât. Inicidentul s-a produs pe 7 ianuarie 2010. Şeful Biroului SDRP susţine că, a doua zi, directorul adjunct ar fi rupt raportul respectiv şi, mai mult, ar fi şters cu pastă corectoare înregistrarea operată în Registrul de evidenţă a rapoartelor de incident.

Direcţia Inspecţiei Penitenciare se ocupă de verificarea cazului

Subcomisarul Alin Popescu spune că a sesizat şi Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova despre abuzul în serviciu al superiorului său şi aşteaptă să fie audiat de procurori.

Ana-Maria Obadă

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata