Breaking news

Directoarea liceului Dimitrie Bolintineanu, reținută pentru fraudă la Bac. Banii erau ascunși în sutien

loading...

Costica Vărzaru, Directoarea Liceului “Dimitrie Bolintineanu” din Capitală, unde există suspiciuni de fraudare a bacalaureatului, la proba scrisă la Limba română, a fost reţinută pentru luare de mită.

costica varzaruCostica Vărzaru a fost audiată de procurori la Poliţia Capitalei, fiind suspectată de fapte de corupţie, a fost reţinută, iar marţi ar urma să fie dusă la instanţă cu propunerea de arestare preventivă.

Comisia de bacalaureat de la Liceul “Dimitrie Bolintineanu”, din Sectorul 5 al Capitalei, a fost schimbată, iar directorul şi directorul adjunct ai şcolii au fost demişi, luni, pentru suspiciuni de fraudă la proba scrisă la Limba şi literatura română.

Procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în colaborare cu Poliţia Capitalei şi Direcţia Generală Anticorupţie, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii (SRI), au făcut percheziţii la liceu.

La percheziţii, anchetatorii au descoperit bani ascunşi de dascăli şi supraveghetori în lenjeria intimă. De altfel, cei 32 de supraveghetori şi cinci membri ai comisiei de evaluare de la Liceul “Dimitrie Bolintineanu” au fost filaţi de o săptămână. Procurorii aveau informaţii clare că vor frauda în masă bacalaureatul, aşa că în şcoală s-au instalat sisteme de supraveghere.

Toate astea s-au întâmplat la câteva ore după susţinerea probei la Limba română, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a anunţat că a fost schimbată Comisia de bacalaureat de la Liceul “Dimitrie Bolintineanu”, din Sectorul 5 al Capitalei, iar directorul şi directorul adjunct ai şcolii au fost demişi, pentru presupuse fapte de corupţie.

Potrivit ISMB, au fost schimbaţi cei cinci membri ai comisiei de bacalaureat, precum şi cei 32 de profesori supraveghetori de la Liceul “Dimitrie Bolintineanu”.

ISMB a dispus eliberarea din funcţiile de conducere a directorului şi directorului adjunct ai Liceului “Dimitrie Bolintineanu, precum şi a directorului Şcolii Gimnaziale nr. 178, care îndeplinea şi rolul de vicepreşedinte al comisiei din centrul de examen.

ISMB a precizat că va numi, în cel mai scurt timp, o nouă comisie la Liceul “Dimitrie Bolintineanu”, care “va asigura toate condiţiile pentru ca absolvenţii de clasa a XII-a să poată susţine toate probele scrise din cadrul Bacalaureatului iunie – iulie 2013”.

Ulterior, Ministerul Educaţiei a informat că niciuna dintre variantele de subiecte la proba scrisă la Limba română de la bacalaureat nu a fost publicată înainte de începerea examenului, respectiv ora 9.00, iar STS a făcut verificări şi a asigurat că nu a existat nicio breşă în reţeaua informatică.

Scandalul de la Bac, scoate la iveală și toate ilegalitățile pe care le făcea directoarea la liceu. Transferuri pe bani grei, petreceri cu alcool şi şpagă pentru subiectele de la BAC sunt câteva dintre practicile directoarei proaspăt demise, Costica Vărzaru.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata