Breaking news

Dinu Patriciu a murit la vârsta de 64 de ani

loading...

Omul de afaceri Dinu Patriciu a murit marți dimineață, la vârsta de de 64 de ani din cauza unei boli cronice incurabile. 

dinu patriciuPoliticianul și omul de afaceri, Dinu Patriciu născut în 3 august 1950, la Bucureşti, s-a stins din viață, marți la un spital din Londra din cauza cancerului hepatic.

În decembrie 2012, Dinu Patriciu a fost supus unui transplant de ficat la o clinică din Italia.

Aflat în plin proces de divorț, Patriciu se trata des la clinici din afara țării, încercând să se vindece.

Dinu Patriciu, membru al Partidului Național Liberal a fost un adversar al lui Băsescu și din această cauză a fost reținut 24 de ore în urmă cu 8 ani, de către procurori.

Patriciu a făcut afaceri în domeniul petrolului și era unul dintre cei mai bogați români, cu o avere estimată la circa 300 de milioane de dolari.

Patriciu a deținut pentru o perioadă și Ziarul Adevărul și tabloidul Click.

În anul 1990, DINU PATRICIU devine membru fondator al PNL alături de Andrei Chiliman, Călin Popescu-Tăriceanu, Radu Cojocaru şi Gelu Neţea au fost excluşi din PNL.

La 23 iulie 1990, acest grup a format PNL-Aripa Tânără; PNL-Aripa Tanara, condus de Dinu Patriciu, s-a apropiat de Frontul Salvarii Nationale, alaturi de care partidul a semnat o conventie denumita “Carta pentru reforma si democratie”, fapt ce a permis PNL-Aripa Tanara sa intre la guvernare, in Cabinetul Petre Roman

Patriciu a fost ministru iîn Guvernul Petre Roman, el l-a înlocuit în funcția de ministru al Lucrărilor Publice și Amenajarea Teritoriului pe Doru Pană.

La 27 septembrie 1992, este ales deputat de Dambovita, pe lista CDR, ca membru al PNL-AT. În 1993 devine liderul Partidului Liberal ’93. Ca mai apoi la 28 decembrie 1994, PL’93 se alătură Alianţei Civic Liberale formate din PNL (condus de Mircea Ionescu-Quintus), PAC si PNL-CD.

La alegerile locale din 1996, Dinu Patriciu a candidat pentru funcția de Primar General al Capitalei, pierzând însă alegerile.

În iunie 2003 – Dinu Patriciu a anuntat, in plenul Camerei Deputatilor, faptul ca își prezintă demisia din calitatea de parlamentar în favoarea afacerilor, pentru a se conforma Legii anticorupție, deși potrivit literei legii, el nu era incompatibil, fiind președinte al Consiliului de Administrație al societății olandeze – Rompetrol.

PNL a remis un comunicat de presă, transmis exclusivNEWS.ro, prin care își exprimă regretul pentru decesul omului de afaceri: Dinu Patriciu a fost un om de dreapta, care a avut un rol important în ultimii 25 de ani în privința liberalismului nu doar politic, ci și economic. Dinu Patriciu a fost unul dintre puținii oameni care au afirmat fără complexe aderența la ideile de dreapta, care a rostit răspicat cuvântul capitalist când multora le era rușine să îl pronunțe. Suntem alături de familia îndoliată. Dumnezeu să-l odihnească!

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata