Breaking news

Dinel Staicu a mituit judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu ca sa-l elibereze din închisoare

loading...

Omul de afaceri, Dinel Staicu este acuzat de procurorii DNA că ar fi dat 100.000 de euro drept mită judecătoarelor Antonela Costache şi Viorica Dinu, de la Tribunalul București, pentru a-l elibera din închisoare.

dinel staicuScandal de corupție la Tribunalul București. Preşedinta secţiei a II-a penale a Tribunalului Bucureşti, Antonela Costache și colega sa Viorica Dinu au fost ridicate miercuri seară de DNA și reținute joi dimineață de către procurori, sub acuzația de luare de mită și trafic de influență.

Cele două judecătoare sunt acuzate că eliberau clanurile interlope pe bani dar și oameni de afaceri precum Dinel Staicu.

CSM și-a dat acordul pentru reținerea pentru 24 de ore și percheziția casei celor două judecătoare.

Surse judiciare citate de Antena 3, susțin că Dinel Staicu ar fi acordat în mod direct celor două judecătoare, suma de 100.000 de euro pentru a-l elibera din închisoare.

Pe 11 februarie 2013, Tribunalul București a decis punerea în libertate a lui Dinel Nuţu, fost Staicu, în dosarul în care acesta este judecat pentru fraudarea patrimoniului SC Transgaz SA Mediaş cu peste 11 milioane de euro.

În același dosar de corupție al judecătoarelor mai sunt audiate la DNA și doi avocați și doi grefieri. Aceștia ar fi intermediat mita în cazul mai multor dosare în care judecătoarele ar fi luat mită pentru a da sentințe favorabile inculpaților.

În toiul nopții, procurorii DNA au efectuat percheziții chiar și în birourile celor două judecătoare de la Tribunalul București.

Cele două judecătoare au intrat în atenția DNA după ce în ianuarie 2012, Viorica Dinu şi Antoanela Costache au aprobat eliberarea înainte de termen a interlopului Sile Cămătaru. Judecătoarele au considerat că Sile Cămataru s-a reabilitat şi au luat în calcul şi faptul că acesta şi-a zugrăvit singur celula.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata