Breaking news

Digul de la Galați, finalizat

loading...

Autoritățile locale și județene au finalizat în proporție de 100% construcția digului de apărare a municipiului Galaţi. Autoritățile lucrează acum la consolidare.

diggalatiDigul de apărare de la Galaţi, se întinde pe o lungime de patru kilometri şi jumătate, și este finalizat în proporție de 100%.  1.400 de pompieri, jandarmi, militari şi voluntari lucrează la construcția digului, 250.000 de saci cu nisip au fost folosiți până în prezent la ridicarea digului de protecție.
Se fac în continuare lucrări de supraînălţare şi consolidare, în funcţie de cotele de nivel, şi se realizează un stoc de saci care să poată fi utilizaţi în zonele cu infiltraţii. De asemenea, se vor instala motopompe, care că poată fi utilizate în caz de necesitate pentru evacuarea apei din incinte.

În cursul acestei zile, vor sosi la Galaţi şi echipamentele trimise de Belgia şi Austria pentru a sprijini eforturile de reducere a efectelor inundaţiilor. Este vorba despre cinci generatoare electrice, 11 motopompe cu furtunuri, o instalaţie de purificare a apei şi 5.000 de recipienţi, din Belgia, zece motopompe şi trei generatoare electrice din Austria.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata