Breaking news

Diagnoza computerizată, testul care te ferește de țepe la cumpărarea unei mașini

loading...

Înainte de a vă cumpăra o mașină la mâna a doua, este bine să țineți  cont de câteva sfaturi pentru a evita neplăcerile de după achiziționarea mașinii, care de cele mai multe ori vă dau foarte multe bătăi de cap și care vă golesc și buzunarul.

Audi A8Primul lucru pe care trebuie să îl solicitați persoanei care vă vinde mașina sunt  documentele de identitate ale mașinii (cartea tehnică, talonul), pentru a vedea dacă este înmatriculată, are inspecția tehnică în vigoare și mai ales că nu este furată.

Liviu Savu, mecanic auto, recomandă ca pe lângă solicitarea actelor mașinii să se verifice și kilometrajul mașinii care de  preferință ar fi bine să indice cât mai puțini km parcurși, dar să fie și cei reali.

Cumpărătorul trebuie să se uite atent la autoturism, să verifice dacă mașina a avut sau nu accidente. Pentru a afla mai multe despre starea unei mașini este bine să efectuați un test de diagnoză, care durează în medie 5 minute, test care vă prezintă starea reală a mașinii.

Se recomandă o diagnoză computerizată pentru a afla dacă mașina are probleme la motor sau la partea electric. Diagnoza se poate efectua oriunde chiar și în târgul de mașini sau acasă la vânzătorul mașinii și  constă în verificarea codurilor de eroare la toate modulele mașinii, de asemenea se pot verifica multiplii parametrii de la motor în timp real, alternatorul  și valorile turbinei pentru motoarele diesel. De asemenea prin intermediul diagnoezi computerizate se pot pot activa multiple funcții  cum ar fi opțiunea mirrors down ( pentru mașini cu oglinzi electrice ), în marsharier oglinzile se pot lăsa în jos , sau opțiunea de încuiere automată a ușilor după depășirea vitezei de 15 km\h”, a declarat Liviu Savu, mecanic auto.

De preferință este bine să nu achiziționați o mașină din  târguri sau de la persoane intermediare de mașini, ci mai degrabă de la firme specializate care oferă garanția că mașina este în regulă și nu vă creează neplăceri după cumpărarea acesteia. Cel mai bine este să apelați la un specialist în momentul în care vă decideți să vă cumpărați o mașină, specialist care să vă însoțească și să efectueze un control al mașini înainte de a o cumpăra.

bannerliviubannerliviubannerliviu

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    Diagnoza profesionala pentru vw,audi,seat,skoda,opel orice an orice model la cel mai mic pret de pe piata doar 40 lei. Pentru mai multe detalii accesati blog-ul meu : http://diagnozaautoieftin.blogspot.com/

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata