Breaking news

DEZVĂLUIRI BOMBĂ | Mii de documente despre compania Tel Drum au ajuns în presa naţională

loading...

Mii de documente, emailuri, fotogravii, înregistrări video, facturi, care au legătură cu Liviu Dragnea şi Comnpania Tel Ddrum, descoperite de un localnic din Teleorman într-o vliză, au predate jurnaliştilor de la Rise Project.

În documente apar toate informaţiile care se aflau în computerul unui om-cheie din conducerea Tel Drum, spun jurnaliștii de la Rise Project .

Acestea au fost salvate pe un hard extern care a fost găsit în valiza pierdută. Aici s-ar afla contracte, bilanţuti, diverse tabele contabile şi acte din care ar reieşi că au fost constituite firme-fantomă, folosite de obicei pentru a se pierde urma banilor.
De asemenea, jurnaliştii spun că au acces la aproape 15.000 de fotografii şi filmări. Unele au fost şi publicate deja. Într-una apare un bărbat înconjurat de 20 de mistreţi împușcăți la vânătoare.  Iar în altele mai mulți bărbați, însoţiţi de partenere. Multe par a fi făcute în timp ce aceştia se aflau în vacanţă. O filmare arată că doi dintre ei cei filmați se dădeau drept cerşetori, iar alţi prieteni aruncau cu bani, cu banconte euro.
În valiză s-ar află și o tabletă care i-a aparţinut directorului general Tel Drum, Petre Pitiş.
A mai fost găsită o agendă cu 980 de numerele de telefon strânse în ultimii ani. Numele lui Liviu Dragnea apare notat cu majuscule, notează jurnaliştii.
Printre informații, apar și peste 54.000 de e-mailuri, unele de pe adresa de serviciu a managerului.
Apar inclusiv planuri ale unor proprietăți mari din Alexandria și documente personale din familie, precum diploma de bacalaureat a fiului lui Liviu Dragnea, Valentin Dragnea. Agenda cu 980 de numere de telefon strânse în ultimii ani: “Băsescu”, “Hrebe”, “Dăncilă”, “Bănicioiu”, “Pieleanu” etc. Unul se remarca, scris cu pauză între majuscule: “L I V I U”.
În noiembrie 2017, Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare în dosarul Tel Drum, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul.

Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri.

Grupul iniţiat în anul 2001 avea ca principal scop obţinerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice , prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, spun procurorii DNA.

Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri. Grupul iniţiat în anul 2001 a vizat obţinerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice, prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, spun procurorii DNA.

Prejudiciul în acest dosar este de 30 de milioane de lei prin abuz în serviciu şi de 20 de milioane de euro prin fraudarea fondurilor europene.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata