Breaking news

Dezastru total la sesiunea din toamnă a bacalaureatului. Promovabilitatea este de aproximativ 21%

loading...

Din cei peste 87.000 de absolvenți de liceu care au susținut bacalaureatul în sesiunea de doamnă, doar 20,7% au și promovat examenul de maturitate. Semn că elevii nu s-au omorât cu învățatul.

bacalaureat 2013Potrivit datelor furnizate de Ministerul Educației, doar 20,7% dintre candidaţii la bacalaureat, sesiunea de toamnă, au obţinut medie de promovare, rezultate preliminare(90% din rezultate), centralizate în data de 1 septembrie, până la ora 21.00.

Afişarea rezultatelor la centrele de examen se va face pe data de 2 septembrie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor putea fi depuse, în aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00 – 16.00.

Soluţionarea contestaţiilor este programată în zilele de 3 şi 4 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice joi, 5 septembrie.

Procentul de promovabilitate este infinit mai mic decât cel înregistrat în sesiunea de vară. Când, după rezolvarea contestaților, procentul de promovabilitate la bacalaureat a fost de 56,4%.

În sesiunea de toamnă a bacalaureatului, 309 elevi au fost dați afară din examen pentru că au încercat să copieze, au folosit telefoanele mobile și au schimbat ciornele între ei.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata