Breaking news

Deputatul Gheorghe Coman, un an de închisoare pentru o mită de 3000 de lei

loading...

Deputatul Gheorghe Coman a fost condamnat luni, definitiv, la un an de închisoare cu executare pentru că a luat mită 3000 de lei.

coman gheorgheFostul parlamentar a fost găsit vinovat că şi-ar fi folosit influenţa pentru a obţine foloase necuvenite.

Înalta Curte de casație și Justiție a decis luni, ca deputatul Gheorghe Coman să stea după gratii un an de zile pentru că a primit bani şi o sticlă de whisky în schimbul menţinerii în funcţie a unui şef din Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Buzău. Din pedeapsa de un an, fostului parlamentar i se vor scădea cele patru luni petrecute în arest preventiv.

Deputatul a fost judecat și condamnat rapid, în doar trei luni de la prinderea lui în flagrant de către procurorii DNA.

DNA a cerut arestarea preventivă încă de pe 30 decembrie, la doar câteva ore de când plenul Camerei Deputaților a încuviințat prin vot reținerea și arestarea lui Coman Gheorghe.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploiești au solicitat arestarea preventivă a inculpatului COMAN GHEORGHE, deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Buzău a unui partid, în prezent suspendat din această funcție, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de folosire a influenței de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Solicitarea arestării preventive a inculpatului COMAN GHEORGHE survine ca urmare a faptului că, la data de 27.12.2013, în plenul Camerei Deputaților s-a votat încuviințarea cererii de arestare preventivă a acestuia, cerere formulată de unitatea respectivă de parchet. Dosarul a fost trimis Înaltei Curți de Casație și Justiție, pentru a se pronunța asupra propunerii de arestare preventivă a inculpatului COMAN GHEORGHE, pentru o perioadă de 30 de zile”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Coman Gheorghe este acuzat de procurorii DNA că ar fi luat suma de 3140 lei de la șeful DSVSA Buzău cu promisiunea de a-l menține în funcției prin trafic de influență în Partidul Conservator.

Însă ciudată este suma de 3140 lei pe care DNA susține că deputatul ar fi primit-o de la denunțător. Cum este oare posibil să primești o astfel de sumă. În tot timpul, în cazuri de luare de mită sumele sunt rotunde, 3000, 4000, 5000, nicidecum 3140 lei.

dacă în decembrie 2013, deputatul Coman Gheorghe a declarat presei că el nu a luat niciun ban și că este nevinovat, în fața instanței de judecată, parlamentarul și-a recunoscut vina.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata