Breaking news

Deputatul Gheorghe Coman a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

loading...

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis marți seară, arestarea preventivă a deputatului Gheorghe Coman, acuzat de luare de mită.

coman gheorgheCompletul de cinci judecători al Înaltei Curți a aprobat recursul DNA cu pricire la arestul preventiv al deputatului Gheorghe Coman.

Completul de 5 judecători a admis recursul DNA și a anulat o decizie din 30 decembrie 2013 prin care Coman fusese lăsat în libertate de un alt complet de la instanța supremă. Decizia de azi este definitivă, urmând ca Gheorghe Coman să fie dus în arest.

DNA a cerut arestarea preventivă încă de pe 30 decembrie, la doar câteva ore de când plenul Camerei Deputaților a încuviințat prin vot reținerea și arestarea lui Coman Gheorghe.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploiești au solicitat arestarea preventivă a inculpatului COMAN GHEORGHE, deputat în Parlamentul României și președinte al organizației județene Buzău a unui partid, în prezent suspendat din această funcție, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de folosire a influenței de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Solicitarea arestării preventive a inculpatului COMAN GHEORGHE survine ca urmare a faptului că, la data de 27.12.2013, în plenul Camerei Deputaților s-a votat încuviințarea cererii de arestare preventivă a acestuia, cerere formulată de unitatea respectivă de parchet. Dosarul a fost trimis Înaltei Curți de Casație și Justiție, pentru a se pronunța asupra propunerii de arestare preventivă a inculpatului COMAN GHEORGHE, pentru o perioadă de 30 de zile”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Coman Gheorghe este acuzat de procurorii DNA că ar fi luat suma de 3140 lei de la șeful DSVSA Buzău cu promisiunea de a-l menține în funcției prin trafic de influență în Partidul Conservator.

Însă ciudată este suma de 3140 lei pe care DNA susține că deputatul ar fi primit-o de la denunțător. Cum este oare posibil să primești o astfel de sumă. În tot timpul, în cazuri de luare de mită sumele sunt rotunde, 3000, 4000, 5000, nicidecum 3140 lei.

Deputatul Coman Gheorghe a declarat presei că el nu a luat niciun ban și că este nevinovat. Pentru cel puțin 30 de zile, deputatul va sta la răcoare.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata