Breaking news

Deputatul Dima Toader, găsit în stare de incompatibilitate de către ANI

loading...

Deputatul PSD, Dima Toader a fost găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate. Instituția  a constatat faptul că parlamentarul a deţinut, simultan, calitatea de deputat şi funcţia de administrator al S.C. „ECOPLANT” S.R.L.

dima toaderANI spune că Dima Toader s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012 – 14 martie 2013, întrucât a deţinut, simultan, calitatea de deputat şi funcţia de administrator al S.C. „ECOPLANT” S.R.L.

Astfel, DIMA TOADER a încălcat atât dispozițiile art. 82), alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003 și art. 15, alin. (1), lit. a) din Legea Nr. 96/2006, republicată, potrivit cărora „Calitatea de deputat este incompatibilă cu funcţia de […] administrator […] la societăţile comerciale”, cât și dispozițiile art. 198, alin. (1) și art. 202, alin. (1) din Hotărârea Camerei Deputaților nr. 8/1994, republicată, potrivit cărora „Calitatea de deputat […] este incompatibilă cu exercitarea oricărei funcţii publice de autoritate, cu excepţia celei de membru al Guvernului, precum şi cu alte funcţii stabilite prin lege.

Deputatul care se află în una dintre incompatibilităţile prevăzute la art. 198 – 200 va demisiona din funcţiile care sunt incompatibile cu mandatul de deputat în termen de 30 de zile de la data apariţiei cazului de incompatibilitate.

Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata