Breaking news

Deputatul Anton Marin, omul lui Udrea, declarat incompatibil dă către ANI

loading...

Marin Anton, deputatul milionar în euro care a sărit din tabăra PDL în barca PMP, și care a fost de față la Nana când o bătrână a fost trântită la pământ de Fane Fileață, este găsit incompatibil de către ANI.

marin anton - elena udrea - aniAgenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui ANTON MARIN, Deputat în Parlamentul României, întrucât, în perioada 20 decembrie 2012 – 23 iulie 2013, a deținut, simultan, atât funcția de deputat, cât și calitatea de titular întreprindere individuală în cadrul ANTON D. MARIN ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ.

Astfel, ANTON MARIN nu a respectat dispozițiile art. 82, alin. (1), lit. e) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „calitatea de deputat este incompatibilă cu:  […] calitatea de comerciant persoana fizică”. Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. ANTON MARIN a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare„, se arată în comunicatul de presă al ANI, remis excluisvNEWS.ro.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică  […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Marin Anton a declarat miercuri, presei că nu are de ce să își dea demisia din partid că poate face politică în continuare și că va recurge la această măsură doar dacă partidul lui Udrea, i-o va cere.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata