Breaking news

Declarație șocantă a unui ministru tehnocrat: În regimul Băsescu au plecat din România camioane pline cu miliarde de euro

loading...

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu a declarat vineri pentru Ziarul Financiar că în timpul regimului Traian Băsescu au plecat din România camioane întregi, dosite cu miliarde de euro și că banii au ajuns în Elveția.

basescu - baniUn ministru tehnocrat din Guvernul Cioloș, susține că în timpul lui Traian Băsescu, circa 35 de miliarde de  euro au plecat din România către Elveția.

Diferenţa între corupţia de la noi şi corupţia din Vest, asta îmi explicau mie cei din Vest: acolo este… e umană, adică cei mai mulţi bani se fac cu statul, toate hoţiile mari se fac cu statul, cu bani de la buget, peste tot. Când stăinii fac o afacere cu statul şi câştigă, să zicem, un milion de euro, banii ăia nu-i duc într-o ţară străină, să-mi iau casa sau să-i pun în cont, ci îi păstrez în Belgia (destinaţie generică întrucât ministrul a locuit multă vreme în Belgia – n.red.) şi fac o afacere, o firmă, o fabricuţă, şi dau şi la amărâtul ăla să mănânce o pâine. Voi scoateţi banii din ţară, şi – îmi spunea el – s-au scos în ultimii 5 ani de guvernare, de pe vremea lui Băsescu – că aşa era atunci, nu că ar fi alţii mai procopsiţi ca alţii. Nu! Toţi sunt români, toate partidele, să fim clari. S-au scos 35 de miliarde (de euro) din România, îmi supuneau băieţii, confidenţial; din România, cu camionul, s-au dus în Elveţia. Sunteţi atât de tâmpiţi, banii ăia produceau pentru noi, în loc să producă pentru Elveţia. Ştiţi că acum, în Elveţia, dacă pui bani trebuie să dai tu comision, nu îţi dă el”, a spus ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, potrivit zf.ro.

Până la această oră nici Guvernul României, nici primul ministru nu au avut nicio reacție la această declarație șocantă care dacă se adeverește a fi reală, DNA ar trebui să demareze de îndată anchete de amploare.

Declarația Ministrului Agriculturii, Achim Irimescu vine după cea cu privire la faptul că în România ajunge carne expirată.

România este o piaţă de mâna a zecea în care se aduc produse din străinătate cu termene expirate. Aici este o piaţă în care importa­to­rii se orientea­ză şi aduc produ­se la sfârşit de ter­men de valabili­tate sau chiar de­păşit. În România sunt cazuri în care salamul se spală cu oţet; se schimbă saramura la brânză, iar brânza se bagă din nou la vânzare. Statul nu-şi face dato­ria, ANPC-ul nu şi-o face. Alţii con­trolează ce intră din România, noi de ce să nu controlăm ce primim de la alţii?“, afirmă tranşant ministrul agriculturii Achim Irimescu, într-un interviu pentru Ziarul Financiar.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata