Breaking news

Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan, condamnați trei ani la închisoare

loading...

Foştii miniştri ai Agriculturii, Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan, au fost condamnați luni, la trei ani de închisoare fiecare, cu executare, în dosarul Caltaboșul, de către Înalta Curte de Casație și Justiție.

remes si muresanCompletul de cinci judecători ai Curții Supreme i-a condamnat definitiv pe foştii miniştri Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan la câte trei ani de închisoare cu executare în dosarul “Caltaboşul”.  Pe 14 februarie 2012, Mureşan şi Remeş au fost condamnaţi la trei ani de închisoare cu excutare de un complet de trei judecători ai Curţii Supreme. Acestă sentinţă a fost menţinută acum de completul de cinci judecători.

După anuntarea sentintei, reporterii ActualMM.ro au fost prezenți la locuinta lui Decebal Traian Remes. După circa o ora, Remeș a ieșit cu mașina din garajul vilei sale, la volan fiind, din câte se pare, fiul acestuia. El nu a vrut să oprească pentru ca tatăl lui să stea de vorba cu presa. Remes a preferat să se prezinte de bună voie la arestul IPJ Maramureș, pentru a evita ”circul” legat de aducerea sub escortă.

Ioan Avram Mureşan este încarcerat deja deoarece el ispăşeste o pedeapsă cu închisoare într-un alt dosar.

Tot în acest dosar, Gheorghe Ciorbă, denunţătorul celor doi miniştri, a fost condamnat la un an şi şase luni cu suspendare.

Ioan Avram Mureşan a fost judecat pentru complicitate la cumpărare de influenţă, în formă continuată, Decebal Traian Remeş, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale în perioada aprilie-octombrie 2007, pentru trafic de influenţă, iar omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, pentru cumpărare de influenţă, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Conform rechizitoriului, în 13 septembrie 2007 şi 23 septembrie 2007, Remeş, în calitate de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, deţinută la acea dată, ar fi acceptat şi primit produse alimentare în valoare de 1.500 de lei şi suma de 15.000 de euro de la Gheorghe Ciorbă, prin intermediul lui Mureşan.

Mita era oferită pentru ca Remeș să-l ajute pe omul de afaceri să oțină contracte la Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare (ITRSV) Râmnicu Vâlcea.

Omul de afaceri Gheorghe Ciorbă ar fi oferit, prin intermediul lui Mureşan, şi un autoturism de lux marca Audi Q7 în valoare de 65.000 de euro, fiind extrem de interesat în câştigarea licitaţiei de la ITRSV Râmnicu Vâlcea, au mai arătat procurorii.

Gheoghe Ciorbă s-a autodenunţat la DNA după ce a aflat că este oricum în vizorul anchetatorilor pentru că ar fi încercat, prin Mureşan, să-l cumpere pe actualul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeş.

TVR a difuzat, în 10 octombrie 2007, în jurnalul de la ora 19.00, imagini de la o întâlnire a ministrului Agriculturii de la acea dată, Decebal Traian Remeş, cu fostul ministru Ioan Avram Mureşan, în care acesta din urmă îi dă un plic lui Remeş, precum şi înregistrări audio referitoare la licitaţii.

După difuzarea filmulețului, Decebal Traian Remeş şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Agriculturii în 11 octombrie 2007.

Pentru că este trecut de 60 de ani, Remeș va face doar un an din cei trei ani de închisoare.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata