Breaking news

De azi se reia protestele în toată țara

loading...

După două zile de pauză, românii din toate categoriile sociale ies din nou în stradă și vor picheta atât Guvernul, Parlamentul cât și Președenția.

PROFESORI - PROTESTEPensionari, profesori, studenți, mame, funcţionari publici, poliţişti, medici și lideri de sindicat, toți vor ieși în stadă să își strige nemulțumirile și să schimbe deciziile anunțate de Guvern. Membrii FSLI vor picheta Palatul Parlamentului în zilele de 18,19 şi 20 mai. Nemulţumiţi de reducerea salariilor cu 25 de procente, peste 200 de cadre didactice vor protesta timp de două ore în fiecare zi. De asemenea, membrii sindicaliştii din învăţământ ameninţă cu o posibilă grevă generală pe 31 mai.

Dublarea taxei de cazare în cămin şi înjumătăţirea burselor, îi scoate şi pe studenţi în stradă. Peste 7.000 de tineri sunt aşteptaţi să protesteze luni în Capitală.

Măsurile de austeritate luate de guvernanţi îi nemulţumeşte pe toţi bugetari. Cele cinci confereraţii sindicale vor continua să picheteze Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria. Sindicaliştii vor organiza pichete la Palatul Victoria şi Palatul Cotroceni pe 17 şi 18 mai.

Acţiunile de protest vor culmina pe 19 mai. În ziua în care se împlinesc trei ani de la referendumul pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, peste 40.000 de oameni sunt aşteptaţi la un miting de amploare în Capitală.

După miting, sindicaliştii Cartel Alfa vor decide dacă vor recurge la o grevă generală, din 25 mai, sau la o mişcare de stradă asemănătoare celei din Grecia, adică blocarea Pieţei Victoriei în fiecare zi. Şi sindicaliştii din transporturi sunt pregătiţi de grevă. Dacă salariile vor fi reduse cu 25%, angajaţii CFR şi Metrorex ameninţă cu declanşarea unei greve simultane.

Şi mamele se pregătesc de protest. Revoltate că guvernul va reduce cu 25 % indemnizaţia pentru creşterea copilului, ele îşi vor striga luni supărarea la Ministerul Muncii. Ele vor veni la protest cu bebeluşi în cărucioare, pamperşi şi banderole negre, în semn de doliu pentru “înmormântarea” pe care o pregătesc guvernanţii.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata