Breaking news

Daniela Berinde, fostă jurnalistă, pusă de Ioan Rus, șefă la Master planul de transport al României

loading...

Ministrul Transporturilor Ioan Rus a pus șef la Master planul României pentru transport, o prezentatoare tv de la Cluj. Daniela Berinde a trecut de a pupitrul de știri direct în funcția de șef al Biroului de implementare a master planului pentru transporturi al României, cu un buget pe mână de 17 miliarde de euro.

ioan rus - daniela berindeSpecializată în prezentarea de știri, Daniela Berinde va gestiona master planul României pentru următorii cinci ani și va avea la dispoziție fabuloasa sumă de 17 miliarde de euro.

Ce a recomandat-o pe jurnalistă în această funcție uriașă, fără să aibă însă pregătirea necesară? Răspunsul: Prietenia cu Ioan Rus.

Așa se explică de ce a fost nevoie de cinci variante de master plan, pentru ca oficialii de la Bruxelles să fie de acord și să dea undă verde finanțărilor.

Biroul de implementare a master planului are ca obiectiv general “planificarea, dezvoltarea, monitorizarea, administrarea şi întreţinerea master planului general de transport la nivelul infrastructurii naţionale.”

Master planul reprezintă strategia de dezvoltare a infrastructurii de transport din Romania pentru perioada 2014-2020.

După ce informația a ”transpirat” în presă, Biroul de presă al Ministerului Transporturilor a emis următorul comunicat de presă în care ne lămurește de ce au numit-o pe jurnalistă șefă la Biroul de implementare a master planului.

Referitor la articolul „Master planul de transport al Romaniei pentru perioada 2014-2020, pe mâinile unei foste prezentatoare de știri TV care primește la minister și spor pentru condiții vătămătoare” publicat de către Centrul de Investigaţii Media, facem următoarele precizări:

  1. Daniela Berinde nu a fost “numită” pur si simplu în funcţia de şef al Biroului de Implementare a Master Planului General de Transport de către ministrul Ioan Rus. Doamna Daniela Berinde a susţinut un examen pentru ocuparea postului de şef birou, în cadrul Biroului de Comunicare şi Relaţii Instituţii Financiare Internaţionale, în cadrul Direcţiei Generale Managementul Fondurilor Europene, în condiţiile Legii nr. 188/1999. În baza HG nr. 21/2015, a avut loc restructurarea Ministerului Transporturilor, prin trecerea AM POST de la Ministerul Transporturilor la Ministerul Fondurilor Europene. În aceste condiţii, doamna Daniela Berinde, conform Legii nr. 188/1999, a putut opta pentru ocuparea unei funcţii similare vacante în cadrul noii organigrame a Ministerului Transporturilor, în cadrul Direcţiei Generale Management şi Strategie – şef birou  – Biroul implementare MASTER PLAN. Menţionăm că, numirea funcționarilor publici se face în condițiile Legii nr. 188/1999 prin ordin al ministrului pentru fiecare dintre aceștia.
  2. Menționăm că, ocuparea unui post în administrația publică centrală se face prin concurs organizat de către Agenția Națională a Funcționarilor Publici cu îndeplinirea cerințelor stabilite de legislație, prezentate în anunțurile aferente desfășurării concursului.
  3. Biroul de implementare MASTER PLAN din cadrul Direcției Generale Management și Strategie  gestionează la nivel administrativ  master planul general de transport la nivelul infrastructurii naţionale. Precizăm că, implementarea efectivă a proiectelor Master Planului General de Transport se realizează de către companiile din subordinea sau sub autoritatea ministerului (CNADNR, CFR Infrastructură, CFR Călători, CFR Marfă, C.N.Aeroporturi București) în coordonarea Direcției Generale Management și Strategie din cadrul Ministerului Transporturilor.
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata