Breaking news

Daniel și Nicolae Capră, acționari ai Petrolului Ploiești, reținuți de DIICOT pentru evaziune fiscală

loading...

Frații Daniel Capră și Nicolae Capră acționari la Petrolul Ploiești, alături de alte cinci persoane au fost reținuți, marți seară, de procurorii DIICOT  într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 15,4 milioane de euro.

dan capra - diicotMarți dimineață, procurorii DIICOT au efectuat 25 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Constanţa, Prahova, Buzău, Sălaj, Giurgiu, Brăila şi a municipiului Bucureşti, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate formată din 19 persoane,  specializată  în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Procurorii au pornit ancheta ca urmare a sesizării primite de la Direcția Generală Antifraudă. La sediul D.I.I.C.O.T – ST Ploieşti au fost aduse în vederea audierii 30 de persoane, iar 7 dintre acestea au fost reținute pentru 24 de ore, între care trei administratori ai clubului, respectiv frații Daniel și Nicolae Capră și Marius Bucuroiu, dar și administratori ai unor societăți implicate în activitatea infracțională, suspecții urmând a fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit sursei citate, 17 dintre cei 19 suspecți din dosar au fost audiați la sediul DIICOT Ploiești, între care și soțiile fraților Capră, acestea deținând, conform anchetatorilor, societăți comerciale prin care ar fi fost derulate operațiuni financiare fictive. Împotriva acestora și a altor opt suspecți nu au fost dispuse măsuri.

”În cauză există suspiciunea rezonabilă că o parte din membrii grupării, în calitate de administratori ai S.C. FOTBAL CLUB PETROLUL S.A. Ploieşti, au iniţiat în anul 2012 o grupare infracţională organizată la care au aderat şi ceilalţi membri, în vederea creării unor lanţuri infracţionale care să favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv în scopul preluării şi finanţării S.C. FOTBAL CLUB PETROLUL S.A. Ploieşti. Astfel, au fost efectuate operaţiuni nereale prin emiterea de documente şi facturi fictive, în scopul deducerii TVA  şi diminuării  bazei de impozitare (impozit pe profit). De asemenea, în scopul creării unor relaţii comerciale inexistente între firmele implicate în activitatea infracţională, cu clubul sportiv, au fost facturate diferite servicii şi livrări de mărfuri, sumele astfel obţinute fiind însuşite de către membrii grupării, în scopul preluării şi finanţării clubului, prin creditări succesive”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT, remis exclusivNEWS.ro.

Perchezițiile DIICOT au vizat inclusiv clubul FC Petrolul Ploiești și locuințele acționarilor, anchetatorii ridicând, printre altele, mai multe documente.

Consiliul Local Ploiești a aprobat, în luna februarie a anului 2012, o hotărâre prin care Daniel Capră, Alexandru Daniel Capră și SC JIF SRL au preluat acțiunile SC FC Petrolul SA, deținute până la acel moment de Liviu Luca, Florin Bercea, Eduard Alexandru și Federația Sindicatelor Libere și Independente (FSLI) Petrom.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata