Breaking news

Daniel Morar nu o vrea pe Koveși, procuror șef la DNA

loading...

Daniel Morar, a declarat marţi seară la România TV, că nu este de acord cu numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef al DNA, pe motiv că nu are experiență în anticorupție.

daniel morar si kovesiProcurorul general interimar, Daniel Morar nu o vrea pe Koveși, șefă la DNA. Morar spune că Luluța nu este ”calificată în anticorupție” și că nu este potrivită pentru acest post.

Toată performanţa anticorupţie se datorează procurorilor DNA şi apoi judecătorilor de caz, nimănui altcuiva, nici procurorului general, nimănui altcuiva. Şi atunci nu e normal să nu apreciezi acest lucru. (…) Una din cerinţele Comisiei Europene – că am acceptat un mecanism – a fost ca, cel care urmează să fie procuror şef al DNA, să aibă expertiză şi performanţă în anticorupţie, să aibă un CV în anticorupţie. Doamna Kovesi nu are aşa ceva. A fost procuror general al României. Nu a avut atribuţii în activitatea investigativă. Prin urmare, eu nu spun că nu poate să ocupe această funcţie. Orice om care a împlinit zece ani vechime în Ministerul Public poate să ocupe această funcţie. Ideea este că noi trebuie să-i alegem pe cei care au făcut performanţă în anticorupţie la DNA şi pe cei care au făcut performanţă în combaterea crimei organizate la DIICOT, iar la Parchetul General pe cei care pot fi de oriunde”, a spus Daniel Morar.

Fostul șef al DNA, Daniel Morar este făcut foc și pară că printre numele vehiculate pentru șefia Direcției Naționale Anticorupție nu se află niciun procuror anticorupție.

Eu nu am o miză personală şi ar trebui să îmi fie indiferent cine este şef la DNA, şef la DIICOT şi şef la Parchetul General. Dar nu îmi este indiferent, mai ales cine este şef la DNA. Am condus această instituţie timp de şapte ani şi jumătate, ştiu ce au făcut acei procurori şi mi se pare absolut inadmisibil ca nici unul din numele vehiculate să nu provină de la DNA. Mi se pare absolut inadmisibil să fie propus la DNA, la nivel de zvon, un om care nu a lucrat la DNA. Vorbesc de doamna Kovesi sau cine o fi, pentru că, dacă DNA a performat în aceşti ani, acest lucru se datorează doar procurorilor DNA şi nu altcuiva. Ce mesaj le transmitem procurorilor din DNA? Niciuna din cele cinci funcţii despre care vorbim astăzi nu este ocupată de unul din procurorii DNA. Ce le spunem? Pot să facă dosare cu miniştrii-parlamentari, pot să lupte, să-şi pună totul în joc, dar nu sunt luaţi în consideraţie pentru nimic?” a declarat Daniel Morar la România TV.

Atacul lui Daniel Morar la Koveși este puțin ciudat întrucât aceasta a fost cea care l-a pus interimar la Parchetul General după ce ei i-a expirat prelungirea prelungirilor.

Premierul Victor Ponta a anunțat marți, după consultările cu CSM că s-a convenit ca desemnarea procurorilor șefi să se facă în baza unei proceduri transparente convenită cu Comisia Europeană.

Astfel că Daniel Morar rămâne în continuare interimar la Parchetul General, cel puțin până pe data de 8 iunie 2013, întrucât din 9 iunie ar trebui să devină judecător la CCR.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata