Breaking news

Daniel Morar, două recompense de la Băsescu într-o singură zi: rămâne procuror general și din iunie judecător la CCR

loading...

CSM a decis luni, prelungirea cu încă șase luni a delegării lui Daniel Morar în funcția de procuror general interimar al României. Așadar într-o singură zi, Morar a primit două cadouri, unul de la Băsescu ca judecător la CCR și altul de la CSM.

daniel morar ramane procuror interimarÎn timp ce liderii USL se fac că guvernează și că sunt la Putere, Băsescu face legea în România după bunul plac.

Pe bandă rulantă, CSM a decis luni în ședința secției de procurori prezidată de Oana Hăineală, ca Daniel Morar să mai stea în fruntea Parchetului General încă șase luni, adică fix până când se va muta la CCR ca judecător, așa cum a decis tot azi Băsescu.

”Astăzi, 25 martie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, cu unanimitate de voturi – în baza  art. 58 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 şi art. 40 alin. (1) lit. a din Legea nr. 317/2004 – detaşarea, pe o perioadă de 6 luni, începând cu data de 2 aprilie 2013 a domnului procuror Daniel Marius Morar în funcţia de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la solicitarea formulată de procurorul general adjunct al PÎCCJ”, se arată în comunicatul de presă al CSM, remis exclusivNEWS.ro.

CSM își justifică prelungirea detașării lui Daniel Morar la Parchetul genral prin faptul că: Secţia pentru procurori a Consiliului a avut în vedere, în luarea acestei decizii, importanţa asigurării continuităţii şi stabilităţii conducerii la nivelul  Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, atât  din perspectivă internă, cât şi din perspectiva reprezentării externe, în condiţiile în care procedura de selecţie în vederea numirii în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, declanşată de către ministrul justiţiei la data de 17 septembrie 2012 nu s-a finalizat prin numirea vreunei persoane în această funcţie iar o nouă procedură nu a fost încă declanşată.

Deși în urmă cu o lună spunea că după 2 martie, când expiră actualul interimat la Parchetul General, nu o să mai fie procuror, general, azi, Daniel Morar şi-a exprimat acordul pentru detaşare, cu menţiunea că  aceasta va înceta la data de 8 iunie 2013, dată de la care va prelua, conform Decretului Preşedintelui României din 25.03.2013, mandatul de judecător la Curtea Constituţională.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata