Breaking news

Daniel Morar a demisionat de la șefia Parchetului General

loading...

Daniel Morar a anunțat vineri într-o conferință de presă că renunță la detașarea lui în funcția de prim-adjunct la procurorului general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

morar numit de basescu la ccrLa nici o zi după ce Băsescu a ieșit la rampă și l-a criticat pe Morar pentru că și-a permis să spun că Laura Codruța Koveși nu e bună pentru DNA, Daniel Morar a anunțat că se retrage din fruntea Parchetului General.

”Am decis, pentru a nu crea probleme, să mă retrag din această funcţie. I-am spus domnului preşedinte Traian Băsescu decizia mea, iar după numirea la Curtea Constituţională trebuia să fi devenit evident pentru oricine că nu mai am o miză personală în ocuparea vreuneia din cele două funcţii mult-discutate. Singura mea miză a rămas aceea ca în fruntea Direcţiei Naţionale Anticorupţie să fie cei mai buni oameni, nu cei buni, nu cei medii, oamenii cei buni şi cei medii generează şi realizează performanţe medii şi bune, doar oamenii foarte buni sunt cei care fac diferenţa, doar ei sunt cei care contează la acest nivel. Şi în justiţie e ca în alte domenii”, a declarat Daniel Morar.

El a spus că va solicita Consiliului Superior al Magistraturii să revoce detaşarea lui în funcţia de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Gabriela Scutea va asigura interimatul la Parchetul General după demisia lui Daniel Morar. CSM a precizat că nu poate comenta ceea ce a apărut la televizor, confirmând astfel că Daniel Morar nu ar fi trimis o cerere scrisă către Consiliu prin care să ceară încetarea detașării.

Din 9 iunie 2013, Daniel Morar va deveni judecător la CCR, unde va sta nouă ani de zile.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata