Breaking news

Dan Voiculescu, urmărit penal de DNA pentru complicitate la șantaj

loading...

La fix un an de la referendumul de demitere al lui Băsescu, președintele fondator al PC, Dan Voiculescu a fost audiat la DNA ca martor și a ieșit din procuratură ca și complice pentru șantaj.

dan voiculescu - dnaLa zece minute după ce Dan Voiculescu a ieșit din sediul DNA și a făcut o scurtă declarație în fața jurnaliștilor, procurorii au publicat pe site-ul oficial un comunicat prin care anunță extinderea cercetărilor și începerea urmăririi penale a lui Voiculescu pentru complicitate la șantaj.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus extinderea cercetărilor și începerea urmăririi penale față de VOICULESCU DAN în sarcina căruia s-a reținut complicitate la infracțiunea de șantaj”, se arată în comunicatul de presă al DNA.
Culmea este că Dan Voiculescu a fost chemat la DNA în calitate de martor, dar brusc a ieșit din sediu instituției ca învinuit și urmărit penal pentru șantaj.”Probatoriul administrat până în prezent a relevat implicarea învinuitului Voiculescu Dan în activitățile desfășurate de inculpatul Alexandrescu George Sorin. Concret, acestuia i-a fost adus la cunoștință, atât de către inculpat cât și de către fiica sa Voiculescu Camelia, fiecare demers care era realizat în scopul de a se încheia contractul mai sus menționat. De asemenea, Voiculescu Dan i-a precizat lui Alexandrescu George Sorin că materialele compromițătoare ar trebui să fie difuzate și pe alte căi mediatice decât posturile de televiziune și i-a indicat să manifeste precauție cu ocazia întâlnirilor și discuțiilor cu partea vătămată”, se arată în ordonanța de extindere a urmării penale pe numele lui Voiculescu.

Toate acestea demonstrează că DNA nu mai are limită și nu i mai este frică de nimeni și că nu respectă niciun fel de lege. Procurorii lui Koveși ascultă doar de ordinele lui Băsescu. A naibi conincidență, ca fix în ziua în care se împlinește un an de la referendumul în urma căruia Băsescu a fost demis, dar repus în funcție de CCR, Voiculescu să fie pus sub urmărire penală.

Dacă la intrarea în sediul DNA, Dan Voiculescu, i-a transmis lui Băsescu, să nu lase aversitatea politică reciprocă să afecteze libertatea de exprimare, la ieșire l-a acuzat de presiuni și intimidare la adresa Antenelor.

Mi s-a adus la cunoștință că aș fi complice. Eu nu am treabă cu dosarul ăsta în niciun fel. Ca atare, lucrurile mi se par complicate. Este o încercare  de intimidare a presei, o încercare care este de mult dorită. După părerea mea nu are treabă cu șantajul. Este un conflict comercial între Antena Grup și RCS, conflict care durează de șase ani, conflict care nu are nicio legătură cu penalul, e adevărat că pe multi bani, dar comercial. Este o încercare de intimidare a Antenei, nu are nicio bază dar sigur că este o intimidare. Problema Antenei e că este independentă și deranjează foarte mult și competitorii pe plan profesional, deranjează și politicul”, a spus Dan Voiculescu la ieșirea din sediul DNA.

În același dosar este anchetată penal pentru complicitate la șantaj și fiica acestuia, Camelia Voiculescu dar și Sorin Alexandrescu, directorul Antena Group.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata