Breaking news

Dan Voiculescu, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare

loading...

Dan Voiculescu a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare de către Tribunalul București pentru spălare de bani în dosarul privatizării Institutului  de Cercetări Alimentare(ICA).

dan voiculescu - ochelariDupă cinci ani de la trimiterea în judecată și mai bine de 50 de termen și plimbarea dosarului între Tribunalul București și Înalta Curte, Dan Voiculescu a primit sentința în dosarul privatizării frauduloase de la ICA.

Judecătorii de la Tribunalul București au decis, joi, ca Voiculescu să facă cinci ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani.

Voiculescu nu a mai primit nicio pedeapsă pentru acuzația de trafic de influență din postura de șef de partid, întrucât judecătorii au constatat că fapta s-a prescris.

În decembrie 2008, Dan Voiculescu a fost trimis în judecată alături de alte 12 persoane, în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare.

Potrivit procurorilor, prejudiciul produs în urma privatizării Institutului, se ridică la peste 60 de milioane de euro.

Voculescu este judecat pentru: folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani, ambele în formă continuată.

Pentru a trage de timp, Dan Voiculescu a demisionat de două ori din Senatul României, în anul 2012, astfel încât dosarul s-a mutat de la Înalta Curte la Tribunal.

Dan Voiculescu a demisionat prima dată pe 25 iunie 2012 din senatul României, fapt ce a făcut ca dosarul său să fie trimis de Înalta Curte, înapoi la Tribunalul București.

A doua demisie a survenit pe 28 ianuarie 2013, la doar o săptămână de când depusese jurământul pentru noul mandat de senator.

Dan Voiculescu mai are la dispoziție două căi de atac, apel și recurs, la Curtea de Apel și mai apoi la Înalta Curte de Casație și Justiție.

În acelaşi dosar, Gheorghe Mencinicopschi, fost șef al ICA, a fost condamnat la şase ani de închisoare, iar Sorin Pantiş a primit aceeaşi condamnare de şase ani.

Totodată, inculpații în dosar vor fi obligați să plătească în solidar prejudiciul de 63 milioane de euro. În schimb, Dan Voiculescu este obligat să suporte aproape 3 miliarde de lei, echivalentul al celor 9 milioane de acțiuni la ICA.

Dan Voiculescu a făcut apel la decizia Tribunalului București.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata