Breaking news

Voiculescu cere suspendarea lui Băsescu, pentru că i-a cerut procurorului general să nu-l schimbe pe Lucian Papici

loading...

Dan Voiculescu, Președintele fondator al Partidului Conservator, vrea o nouă suspendare a lui Băsescu, pe motiv că a încălcat Constituția intervenind în justiție pentru procurorul Lucian Papici.

voiculescu si basescuVoiculescu vrea a treia suspendare pentru Băsescu, întrucât președintele a încălcat dn noou Constituția României, influențând Justiția.

Traian Băsescu a încălcat din nou, grav, Constituţia, încercând să influenţeze direct Justiţia din România. El a declarat public că a avut o discuţie telefonică cu procurorul Tiberiu Niţu pe marginea revocării lui Lucian Papici de la DNA, intervenind în favoarea acestuia: “(…) l-am rugat pe procurorul general să nu o facă… a avut comandamente politice, l-am rugat şi pe Cazanciuc, am vorbit alaltăieri, după CSAT.” “Eu l-am sunat să-i spun ‘Nu e bine, domnule procuror general!”, arată Dan Voiculescu, într-un comunicat.

Voiculescu mai spune în comunicatul de presă, faptul că: Abdicând de la prevederile art.1 alin.4 din Constituţie, care consacra separaţia puterilor în stat, Traian Băsescu a încălcat legea supremă. În aceste condiţii grave, în care Băsescu însuşi îşi admite intervenţiile pe lângă procurori, ar fi firesc ca majoritatea parlamentară să iniţieze o nouă procedură de suspendare a preşedintelui pentru încălcarea gravă a Constituţiei.

La 6 iulie 2012, Parlamentul a votat în favoarea suspendării lui Traian Băsescu cu 256 de voturi pentru, în vederea ținerii unui referendum care să decidă sau nu demiterea din funcție. Era pentru a doua oară când Traian Băsescu era suspendat de Parlament, precedenta suspendare și referendum au avut loc în 2007.

La sfârşitul lunii iulie, Voiculescu a declarat la Realitatea TV că dacă ar depinde de el l-ar suspenda chiar mâine pe Traian Băsescu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata