Breaking news

Dan Adamescu, urmărit penal. Avocatul care s-a sinucis i-a intermediat mita la judecători

loading...

Patronul Astra Asigurări, Dan Adamescu, este urmărit penal de DNA, întrucât ar fi dat mită judecătorilor de la Tribunalul București, arestați în urmă cu două zile. Avocatul omului de afaceri care s-a sinucis aruncându-se în fața metroului, ar fi intermediat mita.

dan adamescuDan Adamescu a ajuns joi la sediu DNA București, pentru audieri, după ce ieri procurorii au descins în locuinţa acestuia, dar şi la sediul companiei Astra Asigurări.

Avocatul despre care polițiștii bănuiesc că s-a sinucis, în urmă cu trei zile, ar fi jucat rolul de intermediar între familia Adamescu și judecătorii Elena Rovența și Ion Stanciu.

Potrivit anchetatorilor, banii plecau de la o reprezentantă a societății comerciale pentru care se intervenea la cei doi magistrați către avocat. Suma era mascată drept onorariu pentru reprezentare juridică. Avocatul scotea banii din cont și îi înmâna unui lichidator judiciar. Acesta din urmă era legătura dintre familia Adamescu și cei doi judecători.

Potrivit procurorilor DNA, în cursul lunii decembrie 2013, Dan Adamescu ar fi remis , prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 5.000 euro, judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovența, pentru ca în schimb, „magistraţii să dispună, în dosare privind procedura insolvenţei, soluţii favorabile unora dintre societăţile la care acţionar” omul de afaceri.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata