Breaking news

Dan Adamescu, miliardarul lui Băsescu, arestat preventiv

loading...

Dan Adamescu a fost arestat preventiv vineri, pentru 30 de zile, în baza unei decizii a Curții de Apel București, pentru că afaceristul ar fi dat mită 20.000 de euro la doi judecători de la Tribunalul București.

dan adamescu si traian basescuPatronul companiei Astra Asigurări, Dan Adamescu va sta pentru următoarele 30 de zile, la răcoare pentru că a mituit doi judecători de la Tribunalul București. Adamescu este acuzat că ar fi dat mită 20.000 de euro, judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, pentru ca în schimb, magistraţii să dispună, în dosare privind procedura insolvenţei, soluţii favorabile unora dintre societăţile la care acţionar.

Din ordonanța de reținere, întocmită de procurori a rezultat că, în cauză, există date și aspecte din care rezultă indicii rezonabile că, în cursul lunii decembrie 2013, inculpatul Adamescu Grigore Dan a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 5.000 euro inculpaților STANCIU ION și ROVENȚA ELENA, judecători la Tribunalul București – Secția VII Civilă, pentru ca în schimb, magistrații să dispună, în dosare privind procedura insolvenței, soluții favorabile unora dintre societățile la care acționar era inculpatul Adamescu Grigore Dan. Sumele de bani au fost remise de către Adamescu Grigore Dan unui avocat, care la rândul său a remis suma unui intermediar de la una dintre societățile din grup, prin virament bancar . Pentru a justifica scoaterea banilor din societate, Adamescu Grigore Dan a stabilit ca avocatul să emită o factură pentru „servicii juridice”.  Ulterior avocatul a transferat suma din contul cabinetului său de avocatură în contul personal, și în aceeași zi banii au fost ajuns în contul soției intermediarului (persoană fizică) cu titlu de acordare împrumut. Intermediarul a ridicat ulterior, din contul soției, suma de bani. Intermediarul, practician în insolvență, a remis suma de 15.000 euro judecătorului STANCIU ION, imediat după deschiderea procedurii insolvenței S.C. BAUMEISTER S.A., coordonată de inculpatul Adamescu Grigore Dan, respectiv în luna decembrie 2013. În același context, intermediarul a remis suma de 5.000 euro judecătoarei ROVENȚA ELENA, în vederea pronunțării unei soluții favorabile, respectiv în sensul respingerii contestațiilor celorlalți creditori, soluția având ca efect imediat și desemnarea unui alt lichidator judiciar „agreat””, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Decizia de azi a Curții de Apel București, nu este definitivă, dar executorie, astfel că omul de afaceri Dan Adamescu va fi încarcerat. El va putea ataca cu recurs, decizia arestării, la Înalta Curte de Casație și Justiție.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata